Deși majoritatea oamenilor cred că laptele acru nu este bun, este de fapt un ingredient popular care poate adăuga un gust unic unor rețete comune.

Ce este laptele acru?

În ultimii 10.000 de ani, oamenii au folosit laptele acru ca o formă de băutură hrănitoare.

Primii oameni care au gustat din laptele care era mai acru sau acid au observat că gustul nu era neapărat „rău”.

Fermentarea laptelui crud sau adăugarea unui acid în laptele crud va determina transformarea sa în lapte acru.

Laptele acru se distinge de laptele stricat, care se întâmplă, de obicei, când laptele pasteurizat care nu are culturi bacteriene.

Acest lapte este derivat din lapte crud, care permite fermentarea și cultivarea.

Pe măsura ce laptele începe să se acrească și textura sa va deveni considerabil mai groasă.

În unele moduri, poate începe să semene cu iaurtul sau brânza.

În funcție de țara în care locuiți, laptele fermentat poate fi o băutură foarte populară sau un ingredient frecvent în gătit și coacere.

Acest tip de produs lactat este deosebit de popular în țările scandinave și baltice, deși există diferite forme în întreaga lume.

Cum ajutați copilul să facă față unei alergii alimentare

Laptele acru – beneficii

Există multe beneficii pentru laptele acru, inclusiv efectele asupra digestiei, sistemului imunitar, sănătății inimii și toxicității în organism, printre altele.

1. Ajută în digestie

Culturile bacteriene găsite în acest lapte fermentat vă pot ajuta stomacul să spargă mai ușor alimentele și vă vor ajuta să preveniți constipația, balonarea și crampele.

Există, de asemenea, mai puțină lactoză în laptele acru, făcându-l ideal pentru cei cu intoleranță la lactoză.

2. Elimină toxinele

Studiile au descoperit că laptele acru poate ajuta la stimularea funcției ficatului și a pancreasului, ajutând astfel la eliminarea mai multor toxine din organism.

3. Îmbunătățește imunitatea

Acest tip de lapte fermentat posedă o gamă largă de nutrienți, vitamine și ingrediente active pe care sistemul imunitar trebuie să le funcționeze, inclusiv vitamina A, zinc, potasiu, seleniu, iod și calciu.

Cum mâncăm? Crud sau gătit?

4. Reduce alergiile

S-a constatat că laptele fermentat are un efect mai puțin alergic asupra celor sensibili la lapte. Poate ajuta la suprimarea răspunsurilor imune inutile.

5. Controlează colesterolul

Cercetările au arătat că consumul regulat de lapte acru poate contribui la scăderea nivelului colesterolului total.

Acest lucru poate îmbunătăți sănătatea inimii și poate reduce riscul de infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale.

20 de beneficii ale clorofilei pentru organism. În ce alimente o găsim

Utilizări ale laptelui acru

Cele mai populare utilizări ale laptelui acru sunt aplicațiile culinare, îngrijirea pielii, fabricarea brânzei și chiar ca hrană pentru animale de companie.

În gătit și în coacere, se adaugă un element dulce, în timp ce ingredientele sale active și natura fermentată îl fac o componentă utilă în anumite produse cosmetice.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto