1. Nu mai ai o părere bună despre tine însăți

Abia dacă te mai recunoști. Nu mai te aperi atunci când el te critică. Știi deja că el are întodeauna dreptate și tu nu. Tu, oricum, nu ai dreptul să te aperi. Înainte, erai o fire veselă și erai plină de energie, dar acum te simți epuizată și fără energie. Într-o relație sănătoasă, cealaltă persoană te-ar încuraja să fii tu însăți în loc să te critice în mod constant și săți ironizeze ambițiile.

2. Nu mai comunici

Atunci când nu sunteți de acord, partenerul ignoră problema sau refuză să o discute și își susține până în pânzele albe punctul de vedere. Într-o relație toxică, certurile, chiar și cele minore despre ce program să vedeți la televizor, duc la abuz emoțional și chiar fizic.

3. Ai dezvoltat o dependență

Majoritatea celor care au o înclinație spre adicție ajung să o dezvolte atunci când sunt într-o relație toxică. Este modul fals de a scăpa de probleme și de apăsarea pe care o simt. Poate fi vorba de alcool, droguri, jocuri de noroc, dar și de cumpărături compulsive, muncă, izolare în casă etc.

4. Partenerul te controlează prin gelozie

La început, era vorba de dragoste. Dar, apoi, a început să îți spună ce să faci și să te controleze prin gelozie. Te izolează de prietenii vechi sau chiar de familie. Se supără chiar când vorbești la telefon cu ei. Aceasta nu este dragoste, ci un mod nesănătos de a te controla.

Sursa foto: 123rf.com /  Katarzyna Białasiewicz