4 pași de urmat în fiecare săptămână ca să ai păr sănătos

4 pași de urmat în fiecare săptămână ca să ai păr sănătos

Vrei un păr sănătos? Atunci trebuie să fii atentă la ce mănânci și la cum îl tratezi, pentru că felul în care îți arată coafura oglindește starea de sănătate a corpului.

Tu știi ce e nevoie să faci în fiecare săptămână pentru un păr sănătos? Află câteva sfaturi de la stilista Antoaneta Stoican din echipa Wella Professionals România, care îți spune ce pași trebuie să urmezi în fiecare săptămână pentru ca părul tău să arate ca în reclame.

Ce înseamnă păr sănătos?

Când părul este lucios, acesta are elasticitate, nu se rupe și nici nu cade. Atunci, este într-o formă perfectă. Iată cei 4 pași de care să ții cont pentru a avea păr sănătos.

Citește și – 3 coafuri pentru această iarnă. Încearcă-le și tu!

1. Curăță părul!

Spală-ți părul de câte ori e nevoie. Fie că asta înseamnă o dată, de două ori sau chiar de trei ori pe săptămână.
Alege produse de calitate, destinate tipului tău de păr – vopsit, uscat, gras, fragil, cu firul subțire etc. Cu cât ești mai aproape de nevoile părului tău, cu atât îl menții sănătos mai multă vreme.

2. Mizează pe mască!

Aplic-o pe toată lungimea firului de păr și indiferent că e lung, ondulat, des și deshidratat. Folosește masca de păr o dată pe săptămână, pentru a te bucura de rezultate vizibile după primele aplicări. În timpul iernii alege o mască pentru hrănirea firului de păr.

3. Folosește uleiul-tratament pentru a avea păr sănătos

Uleiul-tratament nu trebuie să lipsească din îngrijirea părului. El este perfect atât pentru vârfuri, cât și pentru lungimi, dar și ca bază de coafură. Printre cele mai bune sunt uleiul de argan și uleiul de cocos sau de migdale.

4. Nu uita de creme și seruri înainte de coafare!

Acestea oferă protecție termică părului împotriva căldurii degajate de ustensilele de uscare, ondulare sau întindere. Fii modestă însă, când vine vorba de cantitate! Prea mult produs duce la încărcarea părului, ceea ce va da un aspect neîngrijit.

Foto: 123rf

Citește și – Cum oprești căderea părului prin metode naturale