3 variante răcoritoare de cafea rece, de vară!

3 variante răcoritoare de cafea rece, de vară!

Savoarea, calitatea și aroma fiecărei cesti de cafea depinde de amestecul de soiuri de cafea care stă la baza ei, dar și de modalitatea în care o prepari.

 

Cafeaua nu trebuie să fie fierbinte pentru a fi delicioasă! Pentru că suntem în plin sezon de vară, este momentul ideal să te îndrăgostești de o serie de rețete simple, și în același timp delicioase, de cafea rece.

Cafea italiană cu lapte de migdale

Caffè alla Salentina este o băutură foarte răcoritoare, pe bază de cafea și lapte de migdale. Este esențial ca ea să fie pregătită cu câteva ore în avans, astfel încât laptele să apuce să înghețe.

Mod de preparare:
Prepară un espresso sau o cafea mocca.
Pune 6-7 cuburi de lapte de migdale într-un pahar mare.
Toarnă cafeaua fierbinte și neîndulcită peste gheață.
Servește cu un pai.

Cuburi de gheață din lapte de migdale
Diluează siropul de lapte de migdale cu apă rece.
Toarnă-l în forme speciale de cuburi de gheață.
Lasă-le în congelator timp cel puțin 3 ore.

Iced Mocha

Aceasta este o rețetă cu adevărat nemaipomenită – combinația clasică de frișcă si ciocolată se îmbină cu aroma cafelei pentru a crea o băutură delicioasă și răcoritoare.

Mod de preparare:
Pregătește cafeaua.
Pune gheață într-un pahar de cocktail și toarnă peste ea ciocolată răcită, pe care, anterior, ai topit-o în 50 ml de lapte.
Adaugă cafeaua și frișcă, pentru topping.
Ciocolata caldă
Pune la fiert 1 litru de lapte.
Adaugă amestecul de pudră de cacao și zahăr, preparat înainte.
Fă focul mic și lasă amestecul să fiarbă până când se îngroașă (timp de 10 minute sau mai mult, în funcție de consistența dorită)
Lasă-l să se răcească și servește cu plăcere!

Irish Coffee Inversat

Aceasta este o specialitate de cafea care te încălzește din cap până în picioare! Vei descoperi un amestec cremos și catifelat, cu aromă intensă de Irish whiskey și de cafea italiană cu gust bogat. Este o rețetă ideală pentru zilele mai răcoroase, creată pentru a încălzi inimile celor care o savurează.

Mod de preparare:
Toarnă laptele, frișca și zahărul într-o tigaie mică și pune-o pe aragaz, la foc scăzut.
Chiar înainte ca amestecul să înceapă să fiarbă, pune o foaie de gelatină într-un recipient umplut cu apă rece și las-o aproximativ 2 minute la înmuiat.
Când amestecul începe să fiarbă, adaugă gelatina în tigaie.
Amestecă încet și stinge apoi focul.
Adaugă și whiskey-ul și amestecă bine. Toarnă circa 100g de conținut în fiecare pahar și ține-le în frigider timp de 24 de ore ca să se răcească.
Scoate apoi frișcadin frigider și toarn-o peste o ceașcă de cafea preparată.
Irish Coffee-ul Inversat este gata să fie servit!

Cireașa de pe tort
De ce să nu adaugi și un pai pentru cocktail ca Irish Coffee-ul să fie chiar și mai ademenitor?

 

Credit foto: Shutterstock