3 soluții simple să păstrezi cârnații pe termen lung

3 soluții simple să păstrezi cârnații pe termen lung

Cârnații sunt un deliciu de Crăciun și nu lipsesc de pe masa de Sărbătoare. Cu cât sunt mai iuți și mai parfumați, cu atât sunt mai gustoși. Dar important este să știi să păstrezi cârnații pe termen lung, deoarece întotdeauna ne aprovizionăm cu cantități mai mari.

 

Cea mai simplă metodă este să păstrezi cârnații la congelator

Cârnații proaspeți, după ce au stat o zi afară, în ger, să se usuce puțin, pot fi împărțiți în mai multe porții și ambalați în pungi alimentare care se pot vida. Nu este musai să le videzi, dar carnea stă mai bine în acest fel.

Păstrați la congelator, cârnații pot fi consumați timp de un an de zile, fără să își schimbe gustul, deoarece sarea și condimentele iuți păstrează carnea fragedă.

O metodă și mai bună este să învelești cârnații în hârtie cerată și apoi să îi pui la congelator, deoarece în hârtie stau mult mai bine, decât în pungi.

În cămara rece sau în balcon

E bine să păstrezi cârnații, mai ales dacă sunt puțin afumați, într-o cămară foarte rece sau în balcon, dacă temperaturile nu depășesc 2 sau 3 grade Celsius. În acest caz, pot fi înveliți în hârtie cerată sau în clasica hârtie de copt, ca să nu se usuce prea tare și să își schimbe gustul.

La borcan, în untură

Vechea metodă să păstrezi cârnații în untură, care se practica peste tot la țară, a rămas la fel de bună și azi.

În loc să îți ocupe locul în congelator, mai bine îi prăjești câteva minute pe o parte și pe alta și îi pui într-un borcan cu gura largă. Toarnă apoi grăsimea caldă peste ei și lasă-i să se răcească treptat în balcon sau la beci. Ținut la rece, borcanul untură nu râncezește, astfel că poți consuma cârnații peste iarnă fără teama că se vor strica. Ai grijă, însă, când cresc temperaturile afară să îi muți în congelator.

sursa foto: 123rf.com

Iată și cum îți ies cei mai buni carnati de Craciun