3 secrete simple pentru rufe mai curate și mai proaspete

3 secrete simple pentru rufe mai curate și mai proaspete

Iată câteva secrete pentru curățarea și spălarea rufelor, care sunt folosite și în marile spălătorii din spitale sau din hoteluri. Chiar dacă folosești un detergent de calitate nu ai întotdeauna rufe mai curate. Dar cu aceste trucuri, rezultatul este garantat!

De ce e bine să adaugi bicarbonat de sodiu la spălat

Adaugă jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu în mașina de spălat, împreună cu detergentul tău obișnuit, și vei avea rufe mai albe, fără obișnuitele pete galbene de la subraț. Dacă speli rufe colorate, bicarbonatul ajută la păstrarea culorilor și le intensifică nuanța.

Pe de altă parte, bicarbonatul reduce din duritatea apei și ai putea să nu mai folosești balsam, dacă nu dorești în mod deosebit. Tot bicarbonatul face mai eficient și înălbitorul de rufe, dacă obișnuiești să speli lenjeria de pat cu el.

Apa de gură pentru rufe proaspete

Nu te-ai fi gândit niciodată cât de eficientă este apa de gură mai ales pentru echipamentul de sport, pentru tricourile și șosetele transpirate.

Deoarece conține un procent minim de alcool dezinfectant, apa de gură distruge bacteriile, împrospătează țesăturile și vei avea rufe mai curate. Poate fi folosită la programul de spălare împreună cu detergentul.

Oțetul, bun pentru rufe mai curate

Folosirea oțetului la curățenia în casă este deja un clișeu, dar este cu adevărat eficient, chiar și la spălatul rufelor. O ceașcă de oțet folosită împreună cu detergentul distruge un procent ridicat de bacterii și face rufele mai moi și mai maleabile. În plus, vor avea la final și un parfum proaspăt, fără să mai folosești balsam.

Tot oțetul are un efect de albire asupra cearșafurilor și rufelor albe și previne electrizarea lor, după ce se usucă, astfel că le vei călca mai ușor. Dacă adaugi câteva linguri de oțet în apa de clătire, când speli haine colorate proaspăt cumpărate, culorile hainelor se vor păstra mai mult timp.

foto: 123rf.com