Bureții de bucătărie au o durată limitată de folosință, oricât ar părea de rezistenți. Ei sunt tot timpul umezi și plini de materie grasă, în care se dezvoltă ușor bacterii și mucegaiuri. De aceea, se recomandă să fie schimbați săptămânal, iar între timp dezinfectați prin metode simple, rapide, dar foarte eficiente.

 

Cuptorul cu microunde este cea mai rapidă soluție să scapi de bacterii, dar nu și cea mai eficientă. Conform unui studiu realizat de laboratorul de microbiologie EMSL din New Jersey, cel mai eficient dezinfectant pe care toată lumea îl are în casă este banalul clor.

Urmărește clipul de mai sus și află cum trebuie folosit clorul corect și cât de bun este să curețe bureții de bucătărie plini de grăsime. Trebuie să lași buretele cel puțin 15 minute în clor și apoi să îl clătești bine la jet de apă caldă, purtând mănuși de menaj pentru protecția pielii.

La microunde, curățarea bureților e rapidă

Spală bine bureții de bucătărie cu apă caldă și detergent de vase, clătește-i și pune-i bine umeziți în cuptorul de microunde timp de 1 – 2 minute. Aproape 90% dintre bacteriile și microorganismele dăunătoare au fost eliminate, a precizat raportul laboratorului EMSL.

Oțetul, eficient și non toxic

Și oțetul din vin este foarte eficient să îndepărteze ciuperciile și microbii care se dezvoltă în bureți. Trebuie doar să îi speli bine cu detergent, să îi clătești la jet de apă și apoi să îi lași în oțet 10 – 15 minute, să îmbibe bine. Ulterior, bureții trebuie spălați cu apă caldă curată și sunt buni de folosit din nou pentru vasele din bucătărie.

imagine: Libertatea pentru femei

foto: 123rf.com