3 metode să faci piersicile să se coacă mai repede

3 metode să faci piersicile să se coacă mai repede

E sezonul piersicilor, un deliciu dulce și parfumat pentru zilele prea calde de vară. Dar nu de puține ori le cumpărăm mai mult crude din magazin și tari. Iată 3 metode simple să faci piersicile să se coacă mai repede și să fie numai bune de mâncat sau de folosit la o prăjitură.

Punga de hârtie

Poți ajuta piersicile să se coacă mai repede dacă le pui într-o pungă alimentară din hârtie maro. Lasă-le pe masă, la temperatura camerei, și așteaptă 2 sau 3 zile. Fructele se vor coace treptat în punga închisă la culoare, iar pulpa lor se va înmuia și va deveni mai suculentă.

Poți face piersicile să se coacă și în șervete de in

Dacă ai șervete din in acasă, înfășoară piersicile și lasă-le la temperatura camerei timp de 2 zile. Inul absoarbe umezeala și lasă fructele să respire și să se coacă în mod natural. Vor fi zemoase și parfumate, chiar dacă la început nici nu îți venea să le mănânci.

Piersicile se îndulcesc… la fiert

Dacă ai nevoie de piersici dulci și zemoase pentru o prăjitură sau pentru un compot, nu trebuie decât să le fierbi. Taie-le pe jumătate, scoate sâmburii și îndepărtează coaja tare. Apoi pune-le la fiert într-o cantitate mică de apă în care poți adăuga puțin zahăr și vanilie sau scorțișoară, după gust.

sursa foto: 123rf.com