Există produse alimentare care deși separat pot fi consumate, ele nu trebuie amestecate, consideră nutritionista americană Alissa Rumsey, care este și purtator de cuvant al Academiei Americane de Nutriție și Dietetică.

Hamburgeri cu bere

Când mănânci alimente care au un conținut ridicat de grăsimi și le combini cu alcool, când ambele încep să fie procesate de către ficat, organismul reacționează în primul rând la alcool, deoarece îl percepe ca o toxină”, explica Rumsey. Din această cauză grăsimile sunt absorbite în sânge, iar apoi sunt depozitate în țesutul adipos. De asemenea, te vei simți destul de neplăcut după aceea, având o senzație de prea plin deoarece, explică nutriționistul american, „grăsimea împiedică digerarea rapidă a mâncării. Ca urmare, după o masă cu alimente grase, te vei simți plin și balonat mult timp.”.

Ceai negru cu lapte

Ceaiul negru este bogat în antioxidanți care ajută la reducerea inflamației ce cauzează diverse boli cronice, inclusiv afecțiuni de inimă și diabet. Însă, adăugarea chiar și a unei cantități mici de lapte de vacă sau de soia în ceaiul negru, duce la anularea acestor beneficii, pentru că „proteinele din lapte se leagă de antioxidanții din ceai și împiedică absorbția acestora în organism”, explică Alissa Rumsey.

Linte și soia cu vin roșu

Vinul roșu conține compuși numiți taninuri, iar când aceștia se amestecă cu legume care sunt bogate în fier, precum lintea sau boabele de soia, este împiedicată capacitatea organismului de a absorbi mineralele. Această problemă este des întâlnită la persoanele vegetariene. „Fierul din legume este mai greu de absorbit decât cel din carne”, spune Alissa Rumsey. „Adaugi taninuri la acest amestec, iar organismului îi va fi și mai greu să absoarbă fierul de care aveți nevoie”.

Credit foto:

Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri