26 de restaurante româneşti propun meniuri provensale

gastronomie franceza

Evenimentul Goût de France/Good France iniţiat de celebrul bucătar Alain Ducasse și de Ministerul francez pentru Europa și Afaceri externe a revenit în România pentru ediţia cu numărul 5 şi a fost lansat la Ambasada Franţei în România.

Pe 21 martie, întreaga gastronomie franceză a fost în sărbătoare datorită evenimentului Goût de France/Good France care celebrează nu doar arta culinară cât şi ingredientele de calitate şi un stil de viaţă „à la française ».

Regiunea franceză pusă în valoare de această nouă ediție este Provence. Bucătarii de la 26 de restaurante româneşti din Bucureşti, Cluj, Timişoara, Oradea, Sibiu, Constanţa, Târgu Mureş şi Valea Doftanei au propus oaspeților lor arome „însorite' din această regiune din sudul Franței, prin meniuri formate din patru preparate – aperitiv, felul principal, brânzeturi și desert- însoțite de vinuri franțuzești.

Ediția din acest an a pus, de asemenea, în evidență dezvoltarea durabilă, promovând gastronomia responsabilă și angajamentul maeștrilor bucătari față de protejarea mediului înconjurător, care se reflectă, printre altele, prin reducerea utilizării plasticului.