20-25 de persoane mor zilnic în România din cauza pneumoniei

20-25 de persoane mor zilnic în România din cauza pneumoniei

Un medic de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Craiova dezvăluie că anual din cauza pneumoniei mor 7.000-8.000  de oameni. El trage un semnal de alarmă, încercând să spună că sunt boli mult mai grave decât COVID-19, care fac victime în fiecare zi.

 

„Conform unor statistici ale ultimilor ani, care sunt publice pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică, în România mor cam 700-800 de persoane zilnic. Într-un an mor cam 7.000 – 8.000 de persoane de pneumonie, adică o medie de 20-25 de persoane zilnic. Cam atât am vrut sa spun. Restul, vă mai gândiți și voi”, este mesajul medicului craiovean Sorin Alexandru.

Medicul Sorin Alexandru atrage astfel atenția că există alte afecțiuni în cazul cărora nu există tratament care să ducă la vindecare, potrivit Hotnews.

În România s-au înregistrat până acum 351 de decese provocate de coronavirus, în ultimele 3 săptămâni și jumătate (primul deces a fost anunțat pe 22 martie). Cele mai multe dintre victime sufereau și de alte afecțiuni.

Citește și: