15 alimente pe care nu știai că le poți da pe răzătoare. Câștigi timp în bucătărie!

alimente pe care le poți da pe răzătoare

Răzătoarea nu este doar pentru brânză și morcovi. Sunt multe alimente pe care le consumi frecvent și pe care le poți da pe răzătoare, pentru a câștiga timp când gătești.

Pâine prăjită

Prăjește feliile de pâine, lasă-le să se usuce bine vreo două zile și apoi dă-le pe răzătoare pentru a obține pesmet.

Roșii

Când ai nevoie de un sos rapid din pulpă de roșii, dar vrei să scapi de coajă, dă-le pe răzătoare. Dintr-o singură roșie mare poți obține suficient suc pentru un blat de pizza.

Ouăle fierte tari

Dacă le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, pregătești mai repede o salată cu brânză, ouă și măsline sau diverse alte legume.

Pătrunjelul

Nu mai rupe frunzuliță cu frunzuliță, când vrei să cureți pătrunjelul. Trage fiecare crenguță printr-un ochi de răzătoare și vei rupe frunzele mult mai ușor și rapid, așa cum vezi în clipul nostru de mai sus.

Ceapă și usturoi

Dă pe răzătoare aceste legume condiment, când vrei să obții feliuțe fine pentru umpluturi la plăcinte și pateuri sărate.

Ce alte alimente se mai pot da pe răzătoare

Ciocolată rece, de la frigider, când vrei să decorezi un tort.

Castraveți cu pulpa tare, ridichi și gulii când ai nevoie de felii fine pentru o salată cu maioneză.

Unt înghețat pentru un aluat fraged de tartă.

Buchete de conopidă murată pentru o salată sau pentru o garnitură delicioasă, amestecată cu maioneză și usturoi.

Cartofi întregi fierți când vrei să prepari chifteluțe sau găluște cu cartofi.

Varza se poate da pe răzătoare și se amestecă cu alte crudități pentru o salată fină.

Ghimbirul de asemenea se mărunțește mai bine dacă se da pe răzătoare.