10 trucuri să faci cafeaua perfectă

10 trucuri să faci cafeaua perfectă

Cafeaua poate fi și mai bună de savurat dacă este pregătită folosind câteva trucuri simple, la îndemâna oricui. Dacă nu-ți place cum iese poți reveni la formula clasică pe care o folosești dimineața.

O poți prepara în fel și chip, după rețete tradiționale ale fiecărei țări unde aceasta ocupă un loc onorabil.

Desigur, nu toată lumea are prea mult timp la dispoziție dimineața pentru a prepara o cafea după o rețetă complicată, dar câteva trucuri pot fi de ajutor pentru orice pasionat.

http://videocms.ringier.ro/iframe/1459

Iată cum poți îmbunătăți gustul cafelei tale

1. Amestecă jumătate de linguriță de zahăr de trestie cu cafea. Încălzește puțin amestecul, la foc mic, apoi adaugă apă.

Zahărul ușor caramelizat va oferi cafelei tale o aromă și un gust deosebit.

2. Pentru o cafea fără zaț în cană, adaugă o linguriță de apă rece în cafeaua proaspătă și așteaptă jumătate de minut.

Zațul se va depune pe fundul ibricului, astfel că nu va trebui să o mai filtrezi.

Este una dintre cele mai cunoscute metode de a scăpa de zaț.

3. Dacă vrei o cafea rece, nu folosi cuburi de gheață, îi vor schimba gustul.

Mai bine răcește cafeaua, bago-o în tăviță la congelator.

Pune câteva astfel de cuburi de cafea în lapte, iar aroma va fi deosebită.

4. Cafeaua devine și mai delicioasă dacă folosim condimente.

Pune puțin cardamon, ghimbir, nucșoară sau scorțișoară în cafea, încălzește-o la foc mic.

Băutura va absorbi din arome, iar cafeaua va avea un gust deosebit.

5. Dacă vei adăuga 2-3 cristale de sare în cafea, aceasta va avea un gust mai puternic.

Condimentele fac cafeaua să aibă o aromă deosebită

6. Dacă vrei o cafea cu un gust puternic de tartă trebuie să iei de pe foc ibircul îndată ce dă în clocot.

Îndepărtează spuma, strecoară cafeaua, apoi pune-o din nou pe foc. Repetă procedura de trei ori.

7. Cafeaua poate fi băută, dar și mâncată.

De exemplu, în forma unei înghețate răcoroase și delicioase ușor de preparat.

8. Pentru un gust deosebit adaugă o jumătate de linguriță de unt atunci când o prepari.

9. Dacă preferi cafeaua fără cafeină adaugă 2-3 semințe de cardamon în ibric.

Acest condiment distruge cafeina fără să altereze proprietățile benefice ale produsului.

Îi oferă și o aromă plăcută.

10. Pentru a avea o cafea gustoasă încălzește ibricul pentru jumătate de minut, fără să pui apă.

Sursa foto