Carnea de vită e mai slabă decât cea de porc
Greșit. Depinde ce parte a animalului se consumă, deoarece atât porcul, cât și vita au zona mai mult sau mai puțin grase.
Sarea crește tensiunea
Greșit. Cercetările au arătat că nu există nicio legătură între consumul de sare și tensiunea arterială. Aceasta este mai degrabă afectată de creșterea în greutate și consumul de alcool.
Zahărul dă dependență
Greșit. Zahărul nu conține nicio substanță care dă dependență. Cu toate acestea, se recomandă consumul moderat.
O gură de țuică înainte de masă ajută la digestie
Greșit. Alcoolul împiedică buna digestie a grăsimilor. Cu adevărat de ajutor ar fi o scurtă plimbare după masă.
Produsele light te ajută să slăbești
Greșit. Adesea, a aceste produse grăsimea este înlocuită cu apă, ceea ce face ca senzația de fooame să revină rapid și să mănânci mai mult decât normal.
Vegetarienii slăbesc mai ușor
Greșit. Nu prezența cărnii din meniul zilnic determină îngrășarea sau pierderea îîn greutate, ci cantitatea de calorii și de grăsimi. Iar grăsimile pot foarte bine să fie și de naturală vegetală.
Spanacul e cea mai bună sursă de fier în alimentație
Greșit. Acest mit a luat naștere dintr-o greșeală a unui cercetător. Spanacul este într-adevăr sănătos, dar nu conține atât de mult fier pe cât se crede.
Mazărea și fasolea îngrașă
Greșit. Mazărea și fasolea sunt surse de proteine vegetale în alimentație și consumate la începutul mesei împiedică asimilarea grăsimilor prin blocarea sărurilor biliare.
Mucegaiul apărut în borcanul de dulceață e inofensiv
Greșit. Mucegaiul de pe dulceață nu este sănătos și nu este suficientă îndepărtarea sa cu lingurița, deoarece sporii se dezvăltă mai departe. Cu părere de rău, dar trebuie să arunci tot borcanul.
Între mesele principale nu trebuie să mănânci
Greșit. Câte o gustare ușoară între mesele principale te ajută să îți menții glicemia constantă și metabolismul activ. Sunt recomandate produsele naturale ușoare ca legumele și fructele, foarte indicate de altfel în alimentație.
Credit foto: 123rf