Multe obiecte poartă încă superstiții puternice, altele pot aminti subtil de sensibilitățile și defectele unei persoane. De aceea, este bine să știi ce poți să oferi în dar unei femei și ce nu, mai ales că se apropie 8 Martie, Ziua Femeii.

 

Cadouri copilărești, ursuleți de pluș și inimioare

Poate că adolescentele se mai bucură să primească daruri sub formă de inimioare și animale de pluș, dar o femeie nu le va aprecia. Te pui tu însuți într-o lumină proastă, dacă alegi aceste cadouri puerile.

Ustensile de bucătărie

Chiar dacă este o bucătăreasă minunată, care coace cele mai bune prăjituri și face o friptură delicioasă, nu te hazarda niciodată să îi cumperi ustensile de bucătărie. O femeie își cumpără singură ce are nevoie și nu este necesar să îi amintești tu că îi stă mai bine la cratiță, decât în pat.

Haine de toate felurile

În cazul în care nu există o relație foarte strânsă între voi, nu îi cumpăra unei femei haine. Riști să alegi o măsură nepotrivită, o croială care nu îi convine, un model sau culori care nu o avantajează și mai mult se enervează încercând să schimbe cadoul respectiv.

Orice obiect legat de sport

Nu îi oferi iubitei sau soției greutăți de mâini, o coardă, o bicicletă sau vreun abonament la sala de fitness. Implicit îi transmiți un mesaj ascuns că are nevoie să slăbească și că nu îți place prea mult silueta ei. Accesoriile sau hainele sportive pot deveni cadouri numai dacă știi sigur că iubita ta și le dorește.

Animale de companie

Nu risca să iei o pisică, un pui de câine sau vreun papagal pentru o prietenă sau pentru iubita ta. Pentru a dărui un animal de companie, trebuie să știi foarte bine că și-l dorește, că poate avea grijă de el și că nu îi complică viața. Animalul de companie trebuie să fie o alegere personală, și nu un cadou.

O sticlă de tărie

Acesta este mai degrabă un cadou pentru un bărbat, nu pentru o femeie și în niciun caz de 8 Martie. Femeile nu apreciază în mod deosebit alcoolul, doar dacă e o șampanie însoțită de ciocolată, lumânări romantice și flori. Doar nu vrei să creadă că o consideri alcoolică sau că ți-ai cumpărat singur un cadou.

Un card de cumpărături

Un card cu bani, să meargă singură prin magazine și să își cumpere ceva, este impersonal și trădează faptul că nu îți pasă prea mult de 8 Martie, de ziua ei sau de visurile ei. Un astfel de card se oferă doar între colegi sau din partea companiei.

Obiecte ascuțite

Ai grijă să nu cumperi niciodată seturi cadou cu obiecte ascuțite precum cuțitele sau foarfecile. O veche superstiție spune că, dacă îi dăruiești unei femei astfel de obiecte, te vei certa curând cu ea.

 

Cadourile amuzante nu sunt potrivite pentru aniversare

Ferește-te de cadourile haioase, cu texte amuzante sau glume fără perdea. Dacă vrei să fie apreciat cadoul tău, gândește-te la ceva care apelează la sensibilitatea femeii pe care o iubești.

Nu oferi niciodată unei femei șervete sau batiste

Batistele înseamnă durere și lacrimi. Oricât de delicate și de fin brodate ar fi, nu oferi niciodată batiste și șervete, mai ales că în popor se știe că aceste lucruri se dau la înmormântare.

Bonus!

Nu trimite mesaje de felicitare pe telefon

Fie că este ziua ei de naștere sau 8 Martie, nu îi trimite femeii iubite un simplu mesaj pe telefon. Este mult mai elegant să o suni și să o feliciți sau să mergi la ea la birou cu un buchet de flori. Va fi cu adevărat impresionată!

sursa foto: 123rf.com