10 alimente care se strică mai repede dacă le ții la frigider

10 alimente care se strică mai repede dacă le ții la frigider

Vara, trebuie să ținem aproape toată hrana la rece, dar nu toate alimentele se mențin mult timp la temperaturi scăzute. Unele dintre ele se deteriorează rapid din cauza temperaturilor scăzute. Iată 10 alimente care se strică mai repede la frigider, decât dacă ar sta într-o cămară rece.

 

Pepenii întregi nu se țin la frigider!

Un studiu realizat de Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite a demonstrat că pepenii ținuți la temperatura camerei vara continuă să se coacă și dezvoltă de două ori mai mulți antioxindanți, decât pepenii întregi ținuți la frigider. Așa că, pepenii întregi ar trebui ținuți în cămară sau într-un hol răcoros până când îi tai. Feliile deja tăiate, se țin bineînețeles la frigider.

Frunzele proaspete de busuioc

Busuiocul este o plantă delicată, care nu suportă temperaturile scăzute. Ținute la frigider, frunzele de busuioc se vor face negre și își vor pierde aroma. Mai bine le pui într-un pahar cu apă într-un loc răcoros din bucătărie.

Cartofii nu au nevoie de frigider

Cartofii se numără printre acele alimente care se strică mai repede la frigider, decât în balcon, oricât de cald ar fi afară. La frigider, unde este rece și umed, cartofii se înmoaie și chiar prind mucegai. Cel mai bine este să îi păstrezi în pungi de hârtie maronie într-un spațiu bine aerisit și întunecos.

Ceapa se ține în hârtie

Și ceapa uscată se ține în pungi de hârtie perforate, într-un loc bine aerisit. Sau în saci din plasă de rafie. Important este să aibă mult aer și să nu fie ținută lângă alte legume, deoarece începe să se înmoaie și putrezește mai ușor. La frigider, din cauza aerului umed, ceapa își pierde aroma și se strică mai repede.

Roșiile, alimente care se strică mai repede la frigider

Fiind în realitate fructe cu o coajă destul de groasă, roșiile nu au nevoie de temperaturi scăzute pentru a se păstra mai mult timp. Ține-le într-un coșuleț perforat în bucătărie, pe masă, departe de razele soarelui. Procesul de coacere va continua și roșiile își vor intensifica gustul delicios și acidulat. Dacă le ții la frigider, capătă un gust mai fad și se pot strica mai ușor din cauza umidității crescute.

Cafeaua își pierde aroma la frigider

Din cauza condensului, boabele de cafea sau cafeaua râșnită nu se țin niciodată la rece. Cea mai bună metodă de păstrare este o cutie de tablă sau un borcan de sticlă cu un capac etanș.

Usturoiul nu stă bine la rece

Căpățânile uscate de usturoi au nevoie de aer uscat și de o temperatură medie de 18 – 20 de grade Celsius. Așa că nu trebuie ținute la frigider, unde se pot strica mai repede și își pierd gustul lor specific.

Sosurile iuți se țin în dulap

Sosurile pe bază de chilli, oțet aromatic și condimente iuți se pot păstra fără probleme în dulapurile din bucătărie, departe de sursele de căldură. Ținute la rece, aceste sosuri își vor pierde din aromă.

Mierea nu are nevoie de temperaturi reci

La frigider, este posibil ca mierea să cristalizeze din cauza umidității. Nu se strică, dar se întărește și nu va mai fi la fel de plăcută. Mierea se ține într-un dulap departe de aragaz sau în cămară, în borcane închise la culoare.

Nucile, alunele, migdalele

Toate tipurile de nuci uscate se păstrează cel mai bine în dulapuri. Nu se țin la rece pentru că se înmoaie, mucegăiesc sau își pierd consistența și aroma. Nucile sunt suficient de uscate să reziste la temperatura camerei timp de aproape 3 luni, oricât ar fi de cald în casă.