1 lingură pe zi de oțet din cidru de mere poate elimina aceste probleme de sănătate

1 lingură pe zi de oțet din cidru de mere poate elimina aceste probleme de sănătate

Multe probleme de sănătate pot fi eliminate dacă vei consuma 1 lingură de oțet din cidru de mere în fiecare zi, timp de 60 de zile. Află la ce te ajută.

Oțetul nu este o substanță nouă, ci există de pe vremea babilonienilor care foloseau curmale pentru a face vin și oțet.

Era folosit ca și conservant sau pentru a pune murăturile la borcane.

Hippocrate folosea un anume tip de oțet, oțetul din cidru de mere, pentru o varietate de afecțiuni, printre care și gripa și răceala.

Ce alimente îți fac bine și care îți fac rău când ești la menopauză

Oțet din cidru de mere – ce calități are

Oțetul, în general, este făcut din aproape orice formă de carbohidrat care poate fi fermentat.

Aceasta include strugurii, curmalele, cartofii, sfecla și chiar nuca de cocos, pentru a numi doar câteva.

Dar unul dintre cele mai puternice ingrediente folosite sunt merele.

Oțetul obținut din mere este supus, de fapt, la două procese de fermentare care au ca rezultat o serie de enzime benefice și nutrienți.

Oțetul din cidru de mere trece prin procesul de fermentație normal pe care toate oțeturile îl parcurg.

Culturile bacteriene și drojdia sunt adăugate în apă, alături de mere proaspete.

Împreună, aceste microorganisme transformă sucul bogat în zahăr în alcool.

În cea de-a doua etapă a procesului de fermentare, se introduce o specie diferită de bacterii cunoscute sub numele de acetobacter .

Aceste bacterii facilitează transformarea alcoolului în acid acetic, ceea ce conferă oțetului un gust acru recunoscut.

Otetul este un aliment complex care conține vitamine, minerale, aminoacizi, polifenoli și mulți acizi organici nevolatili, cum ar fi citric, lactic și acizii malici.

Aceste ingrediente combinate, potrivit cercetătorilor, pot explica gama sa largă de utilizări și proprietățile medicinale.

1 lingură pe zi de oțet din cidru de mere poate elimina aceste probleme de sănătate

Dacă vei consuma 1 lingură de oțet din cidru pe mere timp de 60 de zile poți elimina multe dintre afecțiunile următoare.

Dacă nu ai contraindicații, atunci poți consuma acest produs.

1. Previne infecțiile și omoară bacteriile

Hippocrates a recomandat mai întâi utilizarea oțetului pentru tratarea rănilor și ulcerelor, precum și a altor afecțiuni cum ar fi bolile respiratorii care tind să fie infecțioase.

Cercetările arată că otetul este atât un dezinfectant de uz casnic, cât și un antimicrobian puternic pentru răni.

Multe studii arată că otetul este eficient împotriva unei varietăți de bacterii urâte

Un alt studiu mai recent arată că acidul acetic foarte diluat este un agent alternativ eficient pentru prevenirea infecțiilor și uciderea bacteriilor din rănile provocate de arsuri.

2. Scade colesterolul

Una din multele beneficiile pentru sănătate ale oțetului din cidru de mere este capacitatea acestuia de a reduce colesterolul.

Potrivit unui studiu din 2006,  cercetătorii au descoperit că acesta poate ajuta la scăderea colesterolului prin creșterea substanțială a producției biliare.

Te ține o săptămână durerea de cap? Poate fi semnul unei tumori la creier

3. Scade tensiunea arterială

Un studiu din 2001 arată că acidul acetic contribuie, de fapt, la scăderea semnificativă a tensiunii arteriale.

Oțetul din cidru de mere contribuie și la activitatea reninei, o enzimă din plasmă care joacă un rol major în reglarea tensiunii arteriale, a setei și a producerii de urină.

4. Previne cancerul

Oțetul din cidrul de mere are proprietăți anti-tumorale.

Oțetul poate reprima creșterea celulelor leucemice umane. Un alt studiu arată că oțetul poate opri creșterea celulelor cancerului de colon, plămân, sân, vezică și cancer de prostată.

Un studiu publicat în Jurnalul de Gastroenterologie și Hepatologie sugerează că acidul acetic poate fi un tratament eficient pentru diferite tipuri de cancer.

Acest lucru are loc deoarece poate forma ioni de acetat în stomac, ceea ce poate explica efectele antitumorale directe .

Cercetătorii afirmă că este un agent puternic împotriva cancerului.

Aplicarea topică a acidului acetic poate fi o abordare fezabilă pentru tratamentul cancerului gastric și a altor boli.

În timp ce diferiții acizi din oțetul din cidru au capacități anti-canceroase, cercetătorii știu că el conține o varietate de polifenoli.

Acești polifenoli sunt antioxidanți puternici care au proprietăți anti-tumorale și anti-cancer.

5. Protejeajă inima

Cercetătorii, care continuă să caute alternative naturale pentru sănătatea inimii, s-au îndreptat recent și spre oțet.

Un studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinica arată ca un aport mai mare de acid alfa-linolenic (ALA), care se gaseste în oțet, protejează împotriva bolii coronariene fatale.

Studiul sugerează că un consum de alimente cum ar fi salata verde pe bază de ulei care oferă o bună sursă de grăsimi polinesaturate, inclusiv ALA, poate fi eficientă pentru reducerea riscului bolilor de inimă.

Alte beneficii pentru oțet din cidru de mere

Beneficiile oțetului din cidru de mere nu se opresc la cele enumerate mai sus, ci sunt mult mai multe.

Printre acestea se mai numără prevenirea și ameliorarea durerilor în gât, a infecțiilor de sinusuri, smasme intestinale, reduce refluxul de acid gastric, este nergizant, ajută la slăbit.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto

Loading...