Acesta este momentul să începi o transformare totală a trupului tău și să îl pregătești pentru sezonul cald, al costumelor de baie și decolteelor adânci. Iar pielea și tenul tău vor avea și ele de câștigat de pe urma vitaminelor și mineralelor care se găsesc din plin în legumele și fructele proaspete care au început să invadeze piețele. Și cine nu-și dorește o față care strălucește de sănătate și vitalitate? În plus, o dietă inspirată din bucătăria raw vegană îți va îmbunătăți circulația și sistemul limfatic.

 

Înainte să dai iama în prima piață care îți iese în cale, pentru aprovizionare, probabil trebuie să treci și pe la un supermarket pentru un aparat ca acesta din imagini. Un robot de bucătărie multifuncțional este indispensabil atunci când îți dorești să introduci în alimentația ta feluri de mâncare inspirate din bucătăria raw vegană. Supele creme, sucurile, smoothie-urile, chiar și cremele pentru prăjituri – pentru toate vei avea nevoie de un astfel de aparat.

 

Iată cum te poți inspira din bucătăria raw vegană pentru un trup suplu și sănătos:

 

  1. Transformă-ți total micul dejun

 

Uită de cereale, cafea și covrigi pentru o săptămână și încearcă un smoothie delicios pentru micul dejun. Folosește-ți creativitatea și adaugă în blender-ul robotului de bucătărie tot ce-ți trece prin cap, de la lapte de migdale, la legume, semințe și alune, fructe sau super-alimente, ca aloe, scorțișoară și ginseng. Găsești aici un ghid complet . Un mic dejun ca acesta este ușor de făcut și va fi asimilat rapid de organismul tău. Te vei simți plină de energie pentru întreaga zi, fără acea senzație persistentă de balonare.

  1. Include la fiecare masă sau gustare cel puțin un ingredient crud

 

O alta cale de a-ți transforma dieta în această primăvară și de a profita din plin de beneficiile oferite de legumele și fructele neprocesate este de a adauga cel puțin un ingredient crud la fiecare masă și gustare.

 

Pune roșii proaspete și castraveți în fiecare sandviș, adaugă un fruct la sfârșitul fiecărei mese sau o salată lângă peștele pane care ți-a făcut cu ochiul la cantina de la serviciu. Și ar fi bine să faci din asta o obișnuință pe tot parcursul anului, nu doar primăvara.

  1. Încearcă ceva nou în fiecare săptămână

 

Un truc simplu prin care te poți păcăli să mânânci cât mai multe alimente crude este să încerci ceva nou în fiecare săptămână. Când îți faci cumpărăturile încearcă să alegi legume și fructe pe care nu le-ai mânca în mod normal și încearcă să găsești modalități de a le folosi în salate, smoothie-uri și sandvișuri vegetariene.

  1. Uită de felurile de mâncare grele

 

Știm că e partea cea mai grea, însă o dietă de succes include și acea treaptă urâtă de care trebuie să treci. Știi despre ce vorbim! Momentul acela în care trebuie să renunți la anumite lucruri. Sosurile, de exemplu, alături de cartofi prăjiți, sunt dintre cele mai dăunătoare alegeri. Renunță la acestea și înlocuiește-le cu quinoa gătită ușor, alături de frunze de salată, broccoli, conopidă, morcovi, roșii, castraveți sau dovlecel. Sosul trebuie să fie neapărat natural și crud.

  1. Alege o zi din săptămână în care să mănânci numai raw vegan

Un alt truc prin care poți adăuga mai multe fructe și legume crude dietei tale este să alegi o zi din săptămână în care să mănânci numai raw. Nu-ți fă griji, nu vei muri de foame! În acest fel vei începe după un timp să simți nevoia de a mânca mai sănătos, iar asta nu poate fi decât în folosul organismului tău, atât de privat de minerale și vitamine pe parcursul iernii grele din care ne chinuim încă să ieșim.

Așadar, adaugă în această primăvară cât mai multe ingrediente din bucătăria raw vegană alimentației tale obișnuite. Asta te va ajuta să dai jos acele kilograme în plus care te deranjează și îți va pregăti organismul pentru vară. Te vei simți frumoasă și sexy, plină de energie și gata să muți munții din loc.

Sursă foto: Shutterstock.com, unsplash.com