Hainele vin mai bine pe tine când ai corpul pe care ți-l dorești. Bineînțeles, nu există “rețeta” ideală pentru că, din fericire, suntem cu toții diferiți. Unora le stă mai bine plinuți, altora le stă mai bine slăbuți. Dacă însă ai câteva kilograme în plus și nu te simți bine cu ele, stă numai în puterea și voința ta de a scăpa de acest disconfort. Dacă vorbim însă de o pierdere mare în greutate, îți recomandăm să consulți neapărat un doctor și un nutriționist, doar ei te pot ghida în acest proces dificil și este bine să iei o decizie care să nu îți afecteze mai târziu sănătatea, care este cea mai importantă.

Ca să scapi de câteva kilograme într-un mod rapid, cel mai bine este să îți monitorizezi cu atenție alimentația. Să nu recurgi la metoda de înfometare pentru că este cea mai dăunătoare și cu siguranță ai auzit că este bine să renunți o perioadă la dulciuri și sucuri acidulate și să îți îndrepți atenția (și stomacul) către mai multe legume, carne fiartă și fructe.

O altă metodă de a da jos din greutate este celebrul plan “8-Hour Diet”. Dacă nu ai auzit de el, îți spunem noi imediat ce este. Propus de David Zinczenko, mai multe celebrități de la Hollywood au mărturisit că au reușit să slăbească cu ajutorul acestui program. Nu trebuie să cumperi nimic și nici să depui un efort peste măsură. Regulile sunt simple: mănânci orice dorești într-un interval de 8 ore pe zi, celelalte 16 trebuie să postești complet. Bineînțeles, intervalul este ajustabil în funcție de programul fiecăruia dintre noi: la ce oră ne trezim, când începem munca, când mergem la culcare. De exemplu, să luăm intervalul 10:00-18:00. Dacă te trezești de dimineață, îți poți începe ziua doar cu o cafea sau un ceai și poți avea prima masă la ora 10. Ulterior, pe parcursul zilei, poți avea câte gustări și mese dorești, cu condiția ca ultimul lucru pe care îl servești să fie la ora 18:00, fix după 8 ore. Această metodă se numește “postul intermitent”.

Bineînțeles că David Zinczenko recomandă să ai grijă și la porții, nu trebuie să privești acest program ca pe o posibilitate de a mânca mai mult. În funcție de necesități, poți începe această “fereastră” de 8 ore de la 8 dimineața, dar va trebui să ai ultima masă la ora 16:00 ori o poți începe mai târziu. Ideal este să reușești acest post de 16 ore cel puțin trei zile pe săptămână, iar încetul cu încetul să fie șapte zile din săptămână.

Ideea lui David Zinczenko nu este deloc nouă, mai multe diete propunând “postul” pentru un anumit număr de ore ca fiind unul benefic și pentru sănătate. Îi dai corpului tău timp pentru a digera mâncarea și pentru a se odihni.

Chiar dacă nu pare foarte complicat, dacă te hotărăști să începi această dietă, trebuie să ai convingerea că poți și că nu îți va afecta în niciun fel sănătatea. Trebuie să fii determinat, extrem de hotărât, să fii “all-in”, exact ca la poker. Trebuie să respecți regulile și vei vedea că rezultatele nu vor întârzia să apară. Ar putea fi o metodă bună de a începe anul 2018 cu un nou mod de viață și, de ce nu, cu un corp pe care ți-l doreai de multă vreme.