Nu toate băuturile sunt la fel, dar se regăsesc pe rafurile barurilor din întreaga lume.

Sunt persoane care preferă vodca în locul vinului, și invers. Fiecare dintre acestea au virtuțiile lor, dar nu vor fi consumate în cantități mari și des.

Vodca sau vinul, care este băutura cu mai multe beneficii

Vodca poate avea niște virtuți. Lichidul curat conține mai puțini congeneri, compuși în afară de alcool produs în timpul fermentației și pot contribui la severitatea mahmurelii.

Mulți băutori privesc băutura ca o opțiune scăzută în calorii care ar putea fi mai sănătoasă decât vin roșu „bogat în antioxidanți”.

Vanessa Risetto, dietetician și nutriționist din Hoboken, New Jersey, spune că vodca ar putea fi mai sănătoasă decât vinul.

„Dacă doriți beneficii antioxidante [din vin], va trebui să le luați foarte mulți struguri”, spune Risetto.

Cum faci un cocktail sănătos. Sfaturi utile să nu-ți facă rău alcoolul

Vodca, mai puțină mahmureală?

„Nu are zaharuri, așa că ești mai puțin probabil să te simți mahmur, pentru că vei avea mai puține calorii”, adaugă dieteticianul.

Un studiu publicat în jurnalul Circulation a constatat că vinul și vodca au, în mod uimitor, aceleași beneficii pentru inimă.

Atunci când porcii au primit vin rosu (pinot noir), vodca sau ceva fără alcool într-o dietă bogată în grăsimi, cei care au primit vin sau vodca au avut o creștere semnificativă a fluxului de sânge către inimă și colesterolul „bun”.

Cercetătorii au concluzionat că alcoolul a funcționat diferit: vinul roșu a ajutat vasele sanguine să se relaxeze, iar vodca a crescut densitatea capilară, ceea ce înseamnă că mai mult oxigen ar putea fi transmis către sânge.

Vodca este alcătuită din 40% alcool, iar celelalte procente de 60% sunt apă fără arome.

Un shot de 42 de grame de băutură pură, conține 92 de calorii, nu are grăsimi, colesterol, sodiu, fibre, zaharuri sau carbohidrați.

Acest lucru face ca vodca să fie o alegere bună pentru cei care țin diete.

Băutura preferată îți dezvăluie personalitatea

Vodca se bea cu moderație la fel care orice altă băutură alcoolică

Această băutură este metabolizată de organism în același mod ca orice alcool.

Enzimele descompun alcoolul în ficat, după ce au fost metabolizate, timp de o oră pentru a procesa 28 g de lichior în ficat.

Cu cât consumăm mai mult, cu atât excesul de alcool se acumulează în sânge și în țesuturile organismului până când este gata să fie metabolizat din nou.

Este considerată una dintre cele mai curate băuturi fiind și distilat de multe ori.

Procesul de distilare elimină zahărul din fructe și legume.

Puritatea unei vodci înseamnă că dacă bei 1-2 cocktailuri pe noapte a doua zi să nu ai dureri de cap.

Nu amesteca băuturile, dacă ieși în oraș. Dacă pe moment te simți bine, a doua zi îți vei regreta alegerile.

Dozele mici de resveratrol din vinul roșu pot ajuta supraviețuirii celulelor, ca un mecanism cardioneuroprotector.

Dozele mari de resveratrol, în schimb, cresc numărul de celule moarte.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto