Două dintre fructele care îmbină extraordinar gustul dulce cu cel acrișor și pe care le poți savura proaspete la început de vară sunt vișinele și coacăzele roșii.

Vișinele elimină kilogramele în exces

Cu un gust inconfundabil, dulce-acrișor și foarte zemos, vișinele reprezintă un real deliciu care poate fi consumat ca atare sau într-o diversitate de preparate dulci. Dacă vrei să beneficiezi de efectele miraculoase ale acestor fructe asupra sănătății, optează totuși pentru consumul lor în stare proaspătă în defavoarea tartelor sau a compoturilor. Vișinele acționează în organismul nostru ca niște adevărate medicamente care combat depresiile, insomniile și migrenele, elimină kilogramele în exces, ajută la refacerea țesutului muscular și previn afecțiunile cardiace.

Sunt recomandate diabeticilor, deoarece au un conținut mai mare de acizi organici, antociani și beta-caroten, dar mai puține zaharuri și acid ascorbic decât cireșele. Mai mult, vișinele conțin betacaroten, care protejează vederea și menține elasticitatea pielii, prevenind formarea ridurilor. De asemenea, antioxidanții din vișine luptă împotriva radicalilor liberi, împiedicând îmbătrânirea prematură a celulelor.

Coacăzele roșii, un tonic pentru stomac

Coacăzele roșii sunt gustarea perfectă într-o zi călduroasă de vară, iar dacă vrei să le îndulcești gustul acrișor, le poți consuma cu puțină miere de albine. Sunt bogate în vitamina C, care ajută la întărirea organismului, au un efect detoxifiant, combat radicalii liberi, previn afecțiunile cardiace, decongestionează sinusurile și vindecă infecțiile respiratorii cronice. Consumate înainte de mese, fructele au o acțiune tonică asupra stomacului, iar după mese au un efect digestiv.

Credit foto: PR

Credit foto: Shutterstock, PR