Citește și: Cum recunoști carența de fier: 10 simptome că duci lipsă de acest mineral

Cunoscută din antichitate, este o plantă  cultivată în Europa, America şi Asia. Datorită conţinutului de antioxidanţi, varza Kale protejează contra tumorilor şi a sclerozei. Dar este minunată și pentru doamnele care doresc să slăbească dar să beneficieze și de nutrienții necesari. Astfel, 100 g de varză Kale sunt echivalentul a 50 kcal. Varza Kale este o adevărată „bombă” de vitamine şi minerale. 100g oferă 300% din necesarul zilnic de Vitamina A, 200% din necesarul zilnic de vitamina C (mai mult de cinci ori față de spanac) şi 1000% din necesarul de vitamina K, aceasta din urmă deosebit de importantă pentru sânge. În plus, varza Kale are mai mult calciu decât laptele și mai multă vitamina C decât o portocală.

Conține un număr impresionant de antioxidanți

Studiile au identificat în acest tip de varză 45 flavonoizi diferiţi (printre care şi kaempferol şi quercetină), având caracteristici antioxidante şi antiinflamatoare. Antioxidanţii sunt prezenţi în număr mare- beta-caroten , Vitamina C, flavonoide, polifenoli, toţi aceştia luptând împotriva stresului oxidativ,  îmbătrânirii celulare,  afecţiunilor cardiovasculare, hipertensiunii arteriale, fiind substanţe antiinflamatorii, antivirale şi antidepresive.

Varza kale te ajută și să slăbești

Pentru păstrarea vitaminelor pe care le conține, se recomandă ca varza Kale să fie consumată crudă (doar spălată puţin înainte, maxim 5 minute sub jetul de apă) sau fiartă sau la aburi pentru scurt timp. În cazul unei gătiri mai îndelungate, se pierd antioxidanții și vitamina C. De asemenea, varza Kale este o poţiune bună pentru scăderea în greutate, deoarece are un conţinut de fibre alimentare şi o cantitate mare de apă, conferă o senzaţie de saţietate îndelungată. Pentru asta trebuie inclusă în alimentaţie  de minimum de 2-3 ori pe săptămână.