Citește și:13 fructe care conțin puțin zahăr, „aur” pentru sănătate

Somonul- Bogat în acizi grași Omega-3, esențiali în buna funcționare a creierului, aceștia reduc riscul bolii Alzheimer cu 40%. De asemenea, conținutul ridicat de vitamina D ajută la protejarea creierului.

Spanac, kale și salată verde– Sunt extrem de bogate în vitamina K, ceea ce ajută la îmbunătățirea și întinerirea capacităților cognitive.

Afinele protejează creierul de  efectele nocive cauzate de  stres, grație antioxidanților, dar și de riscul unor boli precum Alzheimer și demență. De asemenea, îmbunătățesc abilitățile motrice și capacitatea de a învața.

Există alimente care stimulează memoria și activitatea cerebrală

Uleiul de măsline stimulează procesul de învățare, îmbunătățește calitatea memoriei și reduce riscul de Alzheimer, datorită polifenolului și acizilor grași buni.

Semințele de dovleac conțin triptofan, substanță care stimulează activitatea creierului. De asemenea, acestea conțin zinc, care ajută la îmbunătățirea memoriei și a abilităților de gândire.

Ciocolata neagră- Datorită antioxidanților din flavonoizi, sporește capacitatea de memorare și îmbunătățeste calitățile cognitive.

Avocado este excelent pentru sănătatea creierului, datorită grăsimilor mononesaturate, care ajută la circulația sănătoasă a sângelui în creier. Reduce hipertensiunea arterială, ceea ce înseamnă reducerea riscului de atac cerebral în urma căruia creierul poate fi grav afectat.

Cerealele integrale sunt vitale pentru nivelul de energie de care avem nevoie pe parcursul întregii zile. Avantajul lor este că eliberează treptat glucoză în fluxul sangvin, ajuntându-ne să ne păstrăm mintea trează și concentrată întreaga zi.

 Nucile, migdalele, caju sunt bogate în vitamina E, ajută la păstrarea la nivel optim a calităților cognitive.
Sparanghel  și ouă  – la fel ca în cazul nucilor, și sparanghelul și ouăle sunt bogate în vitamina E. Dacă în cazul sparanghelului, nu există contraindicații, în cazul ouălor, consumul exagerat poate face mai mult rău decât bine.