Te poți bucura de gustul delicios de ciocolată și fără să-ţi faci procese de conştiintă că te vei îngrăşa. Medicul ne asigură că ciocolata este permisă într-un stil de viaţă sănătos. Doar să păstrezi un echilibru!

Starea de bine poate fi asezonată cu  ciocolată. Acest produs este realizat din cacao, lapte, zahăr şi uneori cu adăugarea a diverse arome şi ingrediente speciale ca: mentă, ardei, piper etc.. În funcţie de această compoziţie apar şi avantajele şi dezavantajele consumului. Cât de mult ne ajută organismul antioxidanţii din ciocolată? Medicul specialist dr. Ciprian Constantin, Șef Departament Nutriție și Diabet la Spitalul Militar Central ”Carol Davila” spune că: ”sunt de ajutor, ca orice sursă de antioxidanţi prezenţi într-o alimentaţie echilibrată, în cazul de faţă fiind vorba de antioxidanţii din cacao.

În cazul ideal: 3 cubuleţe de ciocolată, fără griji!

O mare dilemă pe care o avem multe dintre noi atunci cânt vrem să mâncăm ciocolată este cantitatea permisă pentru consum încât să nu se depună pe şolduri, burtică ş.a.m.d..

”Este un paradox relativ des întâlnit: nutritionistul promovează efortul fizic şi antrenorul promovează o dietă sănătoasă. Dacă se întâlnesc cele două opinii la mijlocul unei distanţe ideal trasate între efort şi dietă vom constata că ciocolata, alături de cafea, lapte, prăjituri pot face parte dintr-un stil de viaţă sănătos. În concluzie, nu există un răspuns universal valabil referitor la câte cubuleţe de ciocolată avem voie să mâncăm”.

Se poate consuma fără grijă ciocolata, dar cu moderaţie, dacă ştim că avem un stil de viaţă sănătos, mai ales dacă este o ciocolată cu un conţinut bogat în cacao. Un caz ideal: femeie tânără, 25 ani, efort fizic mediu de 2-3 ori/săptămână, sănătoasă din punct de vedere clinic, muncă de birou. Poate mânca 2-3 cuburi de ciocolată cu un conţinut bogat în cacao fără grijă”, spune dr. Ciprian Constantin.

Şi pentru a mai lămuri un aspect, vom dărâma un mit: nu este adevărat că trebuie să mâncăm ciocolată dimineaţa sau până în ora 14!

Dr. Ciprian Constantin

Dr. Ciprian Constantin

Credit foto: Flickr.com