Legumele cu frunze verzi: varza, spanacul, rucola pot conține calciu,fibre, proteine, dar și vitamine și minerale. Frunzele verzi sunt baza perfectă pentru orice masă sau gustare.

Avocado: este plin cu proteine și grăsimi sănătoase monosaturate. Un avocado conferă o textură cremoasă salatelor, supelor sau poate fi mâncat preparat ca guacamole sau simplu, cu roșii și pâine.

Ardeii iuți: Excelenți pentru desfundarea sinusurilor și cu multă vitamina C în conținut, ardeii iuți (inclusiv sosul de ardei iute) te pot face să te simți mai ușor chiar și după o masă copioasă. În plus, contribuie la arderea grăsimilor.

Semințele de chia: conțin proteine vegetale, fibre și acizi grași omega 3. Semințele acestea mici și foarte nutritive pot fi adăugate cu succes în cereale, smoothi-uri, iaurt, salate sau prăjiturele. Își merită aprecierea ca superalimente.

Drojdia: este o bună sursă de fibre și vitamine B. Drojdia poate fi folosită la prepararea dressingurilor pentru diverse preparate.

Kiwi: sunt fructe cu un conținut foarte mare de vitamina C, care pot fi incluse în categoria superalimente. Le poți găsi destul de ușor în supermarket pe tot parcursul anului și fiecare bucățică îți transmite gustul unei vacanțe tropicale.
Știai și că poți spăla și curăța perișorii, după care poți mânca fructul? Da, și coaja se poate mânca.

Credit foto: Shutterstock