Sparanghelul-  În țara noastră consumul de sparanghel nu este atât de mare deși e vorba de o legumă cu numeroase beneficii pentru sănătate. Acesta conține aspargină, o substanță care elimină apa din organism.

Citește și: BCR necesită dializă. Iată 5 boli care îți pot afecta grav rinichii

Smochinele- Pe cât de gustoase, pe atât de sănătoase. Smochinele sunt diuretice dovedite. mai mult, sunt recomandate și celor care suferă de constipație. În plus, conțin mult calciu și magneziu. Se recomandă a fi mâncate în stare crudă, nu deshidratate.

Potasiul rezolvă retenția de apă din organism

Ananasul– Recomandat în curele de slăbire pentru că e ”dotat” așa numitele ”calorii negative”, ananasul este bogat în potasiu deci ajută la eliminarea apei. Ananasul e recomandat și pentru scăderea tratului de celulită dar și pentru aceelerarea tranzitului intestinal.

Piersicile– Aceste fructe trebuie mâncate atunci când sunt bine coapte pentru a avea efect diuretic. De asemenea, au și un ușor efect laxativ.

Castraveții– Ușotr de găsit de-a lungul întregului an, castraveții sunt o legumă cu puține calorii, recomandați în timpul dietelor de slăbit. Castraveții sunt bogați în potasiu, de unde și efectul diuretic.

Sfecla roșie- Murată, crudă sau fiartă, sfecla roșie este și ea un aliment extrem de recomandat pentru o sănătate de fier. Curăță sângele și-l împrospătează. Mai mult, conține mai multer tipuri de vitamina B, acid folic, fibre, fier, zinc crom și seleniu, toate indispensabile organismului sănătosPotasiul pe care-l conține transformă sfecla roșie într-un bun diuretic

Citește și: