„Este hrana cea mai inteligentă pe care o putem alege”, spune Anca Alungulesei, expert în nutriție și trainer în alimentație raw-vegan.
Cei care vor să piardă câteva kilograme, dar totodată să se simtă în formă, plini de energie și bună dispozitie pot alege, ca un ajutor esențial în acest proces, sucurile naturale presate la rece din legume verzi. Acestea „sunt ideale în procesul de eliminare a kilogramelor în plus!” explică Anca.

Suc natural din spanac, busuioc, roșii și castraveți

Din câteva ingrediente aflate la îndemâna tuturor, în această perioadă din an, cei care vor să își reducă greutatea corpului într-un mod sănătos pot opta pentru sucul natural presat la rece din spanac, busuioc, roșii și castraveți. Fiecare dintre alimentele naturale ale acestui suc aduce beneficii reale pentru sănătate și favorizează pierderea kilogramelor nedorite, în timp ce oferă posibilitatea delectării cu un preparat bun la gust.

„Roșiile, recomandate în cadrul unei diete sănătoase, contribuie la reglarea greutății corporale și reducerea nivelului de lipide în sânge”, spune Anca Alungulesei. Iar castraveții „datorită conținutului mare de apă au foarte puține calorii, de aceea sunt recomandați persoanelor care doresc să elimine câteva kilograme”.

Busuiocul contrabalansează dietele acide

În afară de aroma deosebită, busuiocul furnizează organismului minerale alcalinizatoare pentru a contrabalansa dietele acide, iar spanacul, prin conținutul său bogat în minerale, vitamine și clorofilă este recomandat tuturor, „dar în special persoanelor convalescente sau care trec prin perioade de oboseală și epuizare” mai adaugă expertul în nutriție.

Cele 40 de rețete de sucuri naturale obținute prin presare la rece, din legume și fructe, incluse în cartea ”Sănătate la pahar. Ghid de introducere a sucurilor naturale în alimentația zilnică. Pas cu pas” furnizează organismului toate mineralele și vitaminele. De asemenea, pot acționa și ca remedii naturale în multe afecțiuni.

Credit foto: arhiva personală

Anca Alungulesei, Expert în nutriție, trainer în alimentație raw-vegan, autoare a cărții „Sănătate la pahar”, prima carte despre sucuri scrisă de un autor român, www.rawcoco.ro.

 

Credit foto: Shutterstock