Strugurii de masă sunt desertul ideal: au un gust plăcut, o compoziție complexă și puține calorii, 60 la 100 de grame. Bogați în vitamine, glucide, săruri naturale, strugurii echilibrează balanța de vitamine, ajută metabolismul, favorizează eliminarea acidului uric și au efect descongestionant.

Strugurii negri conțin antioxidanți

Resveratrolul, unul dintre antioxidanții care se găsesc și în fructele de pădure închise la nuanță, are rol în prevenirea bolilor de inimă și în reglarea activității hormonale. Studiile au arătat că strugurele este un adevărat elixir pentru femei. Consumul regulat de struguri are rol și în reglarea menstruației, în combaterea infertilității și a menopauzei premature.

Foarte buni în dietele de slăbire

Datorită conținutului bogat de zaharuri, strugurii au calitatea de a elimina stările de slăbiciune provocate de scăderea glicemiei din timpul curelor de slăbire. Mai mult, ei au o acțiune echilibrantă la nivel nervos, atenuând apetitul pentru mâncare. De asemenea, strugurii sunt indicați în curele de detoxifiere, în tratarea sechelelor posthepatice și a litiazei biliare în forme ușoare.

Înainte de a fi mâncați, strugurii trebuie spălați bine, pentru că pe coaja lor există adesea ciuperci, pesticide sau fungicide.

Credit foto: Shutterstock