Spirulina, produsul comercializat în farmacii și în magazinele cu profil naturist, este obținută din alga de culoare verde-albăstrui Spirulina platensis. Ea conține toate substanțele necesare organismului uman pentru o activitate vitală normală: clorofilă, albumine, enzime, vitamine (complex B, C și E), minerale (fier, calciu, sodiu, potasiu, cupru, mangan, magneziu, fosfor, iod, seleniu), aminoacizi, acizi grași esențiali (acid linoleic).

”Medicament” cu vastă aplicabilitate

Datorită compoziției sale complexe, spirulina poate fi administrată pentru prevenirea și tratarea unei game extinse de boli (anemie, gastrite, diabet, obezitate, hipoglicemie, infecții virale sau bacteriene). Ea normalizează schimburile de substanțe la nivel celular și stopează hemoragiile celulare, fiind recomandată persoanelor ppredispuse la accidente vasculare. De asemenea, stimulează producția de corticoizi, în special de insulină, reglând cooncentrația de zahăr din sânge. Pentru că stimulează secreția de hormoni tiroidieni și conține o cantitate mare de iod, este indicată în tratarea unor hipotiroidii. În plus, stimulează metabolismul și păstrează intacte vitaminele până la ajungerea lor la celule, având acțiune antioxidantă.

Spirulina este ideală în curele de slăbire

Un gram de spirulină oferă organismului echivalentul nutritiv al lunei mese echilibrate și sănătoase. În plus, spirulina conține numai 5% grăsimi și doar 0,8% colesterol și are calitatea de a controla senzația de foame. Din aceste motive, ea este recomandată ca supliment alimentar în toate curele de slăbire. Dacă este luată cu 30-40 de minute înainte de masă, ea scade considerabil pofta de mâncare.

Credit foto: 123rf.com