Iaurtul are un conţinut bogat în proteine ușor digerabile, furnizând totodată o sursă rapidă de aminoacizi. Iar acidul lactic reprezintă o doză de energie pentru corp. Textura lichidă a iaurtului este plăcută, ușoară și îl face să fie un aliment potrivit pentru orice moment al zilei.
Nucile, alături de migdale şi seminţe, au multe proteine şi acizi graşi omega 3. Seminţele de dovleac, alunele, migdalele, nucile sunt o sursă foarte bună de magneziu, care combate oboseala resimţită în masa musculară. Iar seminţele, nucile şi arahidele conţin triptofan, un aminoacid esenţial care luptă împotriva oboselii. Este ideal ca alimentele menţionate să fie consumate în porţii mici deoarece au o valoare energetică mare şi există riscul creşterii în greutate.
Fulgii de ovăz sunt indicați pentru micul dejun datorită conţinutului ridicat de carbohidraţi care dau organismului mai multă energie. În plus, ovăzul conţine și magneziu, proteine şi fosfor, trei nutrienţi importanţi. De reținut este și că se digeră repede şi stimulează tranzitul intestinal.
Produse care transformă din grăsimi în energie
Vitaminele B1, B2 şi B3 sunt cele datorită cărora o parte din grăsimi pot fi transformate în energie. Printre alimentele care ne aduc un aport consistent de vitamina B1 sunt cerealele integrale, lintea şi fasolea, dar cele mai mari resurse se găsesc în germenii de grâu, seminţele de floarea soarelui şi în carnea slabă de porc. Vitamina B2 este conţinută de produsele lactate (lapte, chefir), de carnea roşie, de peşte (mai ales pastrăv şi ton), ouă (maxim 2-3 pe săptămână), brocolli, spanac, avocado, tărâţe, germeni de grâu și secară. Cât despre vitamina B3, aceasta se găseşte în carnea de peşte şi de pasăre, în carnea roşie, castane, produse lactate, ciuperci şi ouă.
Nu uita de vitamina C!
Aproape toate fructele şi legumele proaspete conţin vitamina C, care dă energie şi este un bun antioxidant. Printre acestea se numără citricele (portocale, grepfrut, lămâi), kiwi, dar și ananasul sau merele.
Credit foto: 123rf.com