Salata verde este un aliment benefic pentru organism. Aceasta are rol de împrospătare, de revigorare și de curățare a toxinelor din corp.

Un plus de vitamine

Salata verde stimulează digestia și metabolismul, drenează și tonifică ficatul, intensifică tranzitul intestinal, curăță vasele de sânge și reglează activitatea anumitor glande endocrine. În frunzele de salată se găsesc numeroase săruri minerale, ca de exemplu iod, magneziu, fosfor, cupru, arsenic și zinc. Acestea auu un rol important în desfășurarea normală a procesului metabolic.. Salata verde mai conține și vitamine: A, B, C, D și E. Existența sărurilor minerale și a principalelor vitamine dau organismului mai multă rezistență contra infecțiilor și virușilor.

De mare ajutor în diete

Această legumă miraculoasă poate fi consumată atât înainte de masă, cât și în timpul ei, alături de alte feluri de mâncare. În funcție de preferințele tale, salata verde poate fi pregătită și sub formă de supă sau ciorbă. Dacă o consumi în fiecare zi, la mesele principale, aceasta te ajută să scazi rapid în greutate. Cum? Prin accelerarea procesului de eliminare a toxinelor din organism, prin reducerea volumului de hrană bogată în calorii și, nu în ultimul rând, prin asigurarea reglării spontane a metabolismului.

Combate stresul și are efect afrodisiac

Salata verde mai conține, totodată, și substanțe chimice care au rol sedativ (cu eficiență în combaterea stresului de peste zi, mai ales dacă este consumată la masa de seară) și afrodisiac (datorită substanțelor cu funcție de hormon feminin – estrogen, pe care le are în componență).

 

Credit foto: 123rf.com