Dacă mai aveai nevoie de un motiv în plus să-ți torni o ceașcă de cafea, iată-l! Un studiu recent a arătat fătă echivoc că licoarea brună cea de toate diminețile ajută la slăbit.

Concret, în urma studiului realizat întâi pe animale, după care pe oameni, s-a demonstrat că o ceașcă de cafea are puterea de a stimula activitatea țesutului adipos brun din organism. Acest tip de grăsime arde calorii, în general pentru a genera căldura de care organismul are nevoie.

„Grăsimile brune funcționează într-un mod diferit față de alte grăsimi din organism, producand căldură prin arderea zahărului și a grăsimilor, adesea ca răspuns la frig”, a explicat profesorul Michael Symonds, de la Universitatea Nottingham, unde s-a realizat studiul.

Până acum se credea că doar bebelușii au acest tip de grăsimi brune, dar s-a demonstrat că acest țesut adipos este prezent și în organismul adulților. În cazul persoanelor cu un indice de masă corporală mic, acest strat adipos brun este chiar consistent.

E primul studiu care arată că băutura noastră matinală poate avea acest efect.

Până acum nu se găsise o cale de a stimula activitatea grăsimilor brune. Creșterea activității acestora duce și la un nivel mai bun al glicemiei și lipidelor din sânge, având ca efect inclusiv prevenirea diabetului.

Vezi și Scapă de celulită cu zaț de cafea

Citește și: