Te poți infecta cu giardioză consumând apă contaminată, mâncând alimente contaminate sau de la cineva care are infecția. Simptomele pot include diaree, durere abdominală, febră, flatulență și greață. Poți încerca și să scapi de  giardia prin metode naturale alături sau în locul tratamentului alopat, dacă medicul este de acord. Citește și care este regimul indicat pentru copilul cu giardia. Această dietă și tartamentul este bine să fie urmate și de adulți. Dacă unul din casă are giardiază, cel mai probabil toți membrii familiei sunt contaminați.

 

Regimul indicat pentru copilul cu giardia. Ce alimente sunt permise:

  • Fructe
  • Mămăligă, ovăz fiert;
  • Pui sau pește fiert;
  • Cartofi;
  • Brânză de vaci, iaurt, kefir;
  • Orez;
  • Dovlecei, morcovi, castraveți;
  • Supe;
  • Compoturi și ceaiuri medicinale.

Regimul indicat pentru copilul cu giardia. Alimente interzise

  • Produse de patiserie și fast-food;
  • Alimente afumate, iuți sau grase;
  • Băuturi carbo-gazoase;
  • Lapte dulce;
  • Zahăr.

Citește și: Paraziții intestinali se iau repede și se tratează greu

Regimul indicat pentru copilul cu giardia. Exemplu de meniu pe o săptămână

Aici sunt idei pentru mesele principale care cuprind alimentele indicate atunci când ai giardioză. Mai poți completa cu gustări din fructe sau alte alimente care nu sunt interzise.

Luni:

Micul dejun: fiertură de ovăz și ceai.

Prânz: orez cu dovlecei și carne slabă.

Cină: friptură de pui slab, gătită la abur. Un pahar de lapte bătut.

Marți

Dimineață: Hrișcă fiartă și un pahar cu suc de portocale.

Prânz: Supă de legume cu chifteluțe de curcan;

Seara: Dovlecei, morcovi și tomate la aburi. 150 ml iaurt degresat.

Miercuri

Dimineața: Fulgi de porumb cu 150 ml kefir.

Prânz: Supă de pui. Cartofi copți.

Seara: Cod gătit la aburi cu suc de lămâie.

Joi

Dimineața: Pâine cu brânză și ceai.

Prânz: Supă de legume cu puțin orez.

Seara: pilaf cu pui, roșii și dovlecei. Un pahar de iaurt degresat.

Vineri

Dimineața: Fiertură de ovăz. Suc de afine.

Prânz: Supă cremă de dovlecei și rădăcinoase.

Seara: Piure de cartofi cu puțină friptură slabă de vită. Un pahar de lapte bătut.

Sâmbătă

Dimineața: Cereale cu iaurt.

Prânz: Orez cu ardei și roșii.

Seara: Cartofi fierți în coajă.

Duminică

Dimineața: Fulgi de ovăz cu fructe uscate. Limonadă proaspăt preparată.

Prânz: Supă de hrișcă cu perișoare.

Seara: Salată de fructe.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com