Guma de mestecat – Induce senzaţia de foame prin faptul că mestecarea fără ingestia reală de alimente reprezintă un semnal fals pe care îl dăm organismului. Pe moment poate să înhibe senzaţia de foame, însă după un timp aceasta revine, evident din cauza faptului că în realitate nu am consumat nimic.

Dulciuri şi produse de patiserie – Dulciurile şi, în general, alimentele care conţin zaharuri simple induc o secreţie rapidă de insulină la nivelul pancreasului, ceea ce face ca aceste glucide să fie scoase în scurt timp din sânge. Urmarea este scăderea glicemiei, care este însoţită de o senzaţie intensă de foame. În consecinţă, persoana va fi tentată să consume din nou un aliment dulce, pentru a-şi regla nivelul glicemiei.

Sucuri dietetice – La un moment dat se presupunea că gustul dulce al acestora, neînsoţit de un aport caloric real, ar putea ajuta, de exemplu în diete. Însă, de fapt, sucurile dietetice nu sunt altceva decât apă cu îndulcitori hipocalorici şi coloranţi, deci este firesc să creeze senzaţie de foame.

Băuturi alcoolice – Consumul băuturilor cu alcool, în special tăriile, irită mucoasa gastrică şi de aici apare acea senzaţie uşor dureroasă, ca o arsură, la nivelul stomacului, mici crampe (date de stimularea peristaltismului gastric şi intestinal). Aceste senzaţii pot fi confundate cu cea de poftă de mâncare.

 

Credit foto: 123rf