Aperitivele sunt prima impresie pe care o faci în fața celor pe care i-ai reunit la masă pentru o seară relaxantă. Ele vin și cu avantajul de a nu fi nevoie să petreci toată ziua în bucătărie pentru a pregăti gustări cu care să fii la înălţime. Peştele poate fi întotdeauna vedetă în astfel de ocazii deoarece este pe placul majorității, uşor de digerat și preferat inclusiv de doamnele care ţin la siluetă. Astfel, nişte bruschete cu ton bucăţi în ulei de măsline vor fi pe cât de ușor de pregătit, pe atât de apreciate. Pentru a sparge puțin simplitatea, asezonează-le cu roşii cherry tăiate bucăţi, sos de usturoi şi ierburi.

Merită să încerci şi variantele de bruschete cu roşii şi busuioc, cu prosciutto şi parmezan, cu somon afumat, cu pastramă şi cremă de avocado, cu legume, ciuperci şi brânză sau orice altă combinaţie care îţi trece prin minte. Nu vei da greş!

Tot sub formă de aperitiv, însă mergând pe varianta nonconformistă, poți să servești salate la pahar (cu surimi sau legume), apelând din nou la cărniță de ton. Peștele se potrivește și în rulouri de salată, ca umplutură pentru roşii sau pentru choux-uri, în rulade, creme tartinabile, chifteluţe, clătite şi câte altele. Este bine să ţii cont, însă, că preparatele mai fine sunt destinate serilor festive pretenţioase, în timp ce copiii vor adora preparatele pline de culoare şi cele pe care le pot servi cu mâna.

Dă în mintea copiilor pentru a-i surprinde cu gustări apetisante!

Pe copii nu îi poţi ţine mult la masă, aşa că poţi apela la mici trucuri, aranjând totul cât mai atractiv.

  • Creează animăluţe din legume;
  • Înlocuieşte furculiţele cu scobitori;
  • Foloseşte veselă colorată;
  • Ornează salatele şi platourile cu figurine şi feţe zâmbitoare;
  • Atârnă baloane colorate şi dă-le şansa să se joace cu baloane de săpun;
  • O pizza, un tort ornat cu personaje din desene animate şi sucuri colorate din fructe vor fi suficiente pentru ca ei să aibă energia pentru joacă întreaga seara.

Aperitive simple pentru seri rafinate

Frigăruile, salatele de crudităţi, budincile, plăcintele cu carne sau spanac, tartele cu umplutură de ciuperci, cremele de carne mărunţită, pateurile din foietaj sunt tot atâtea delicatese prin care îţi poţi arăta măiestria şi talentul, dar şi rafinamentul când vine vorba de mâncare. Toate acestea, servite pe platouri, în veselă de ceramică sau porţelan, cu tacâmuri de ocazie, folosind şerveţele din pânză, pahare din sticlă sau cristal și o faţă de masă apretată vor atrage admiraţia invitaților.

Credit foto: Shutterstock