Diminețile înainte de a pleca la școală sunt o adevărată provocare atât pentru părinți, cât și pentru copii. Trezitul, spalatul, îmbracatul și realizarea pachețelului pentru masa de prânz a copilului.

Cum să pregătești un pachețel rapid și sănătos

Asigură-te de calitatea ingredientelor aflate în pachetel. De asemenea, nu de puține ori cei mici „fura” din legumele pe care le tocăm când pregătim supe sănătoase. ”Poți folosi această idee pentru ca cel mic să continue să mănânce legume proaspete și în alte circumstanțe. Realizează modele din legume precum morcov, ardei și ce îi mai este pe plac copilului, apoi pune-le într-un recipient colorat pe care să îl poată lua dimineața la școală.” recomandă Adina Radu Cosma, responsabilă pentru organizarea unor tabere de nutriție pentru copii.

„Iaurturile pot fi un element foarte hrănitor pentru masa copilului, dar cele mai multe conțin zaharuri adăugate și îndulcitori artificiali pentru a oferi mai multă savoare și a fi pe placul copiilor. Poți crea acasă iaurtul perfect sănătos, folosind iaurt simplu combinat cu sirop de arțar, unt de arahide și câteva cereale.”, mai adaugă Adina Radu Cosma.

Vrei ca cel mic să mănânce mai mult? Pune-i un pachet mai mic

Pachetelele prea mari pot fi copleșitoare, mai ales pentru copii, deoarece cantitățile mari de alimente pot părea neinteresante sau vor fi alese doar acele alimente care le sunt pe plac, restul fiind aruncat sau uitat în rucsac.

„Putem pune cantități mai mici pentru a-i încuraja să mănânce mai diversificat. Dacă am pune porții mari din fiecare, copiii s-ar satura de la primul fel și nu își vor mai diversifica masa de prânz”, explică Adina Cosma.

Înainte de a le pregăti pachetul este indicat să îi întrebăm ce ar dori să mănânce la masa de prânz, pentru a include în pachețel și alimentele dorite. Pe lângă desigur celelalte care să le completeze necesarul de nutrienți.

Aspectul face diferența

Copiii sunt ușor de atras prin forme, culori și combinații animate care să le atragă privirile și să le stârnească pofta de mâncare. Un pachețel frumos ambalat va fi mult mai dorit decât unul clasic. Iar dacă vrei ca cel mic să mănânce tot ce va găsi în pachet, încearcă să găsești pentru fiecare aliment câte o idee creativă cu figurine și forme geometrice.

Cu toate aceste elemente incluse, copilul tău va avea un prânz sănătos și interesant în fiecare zi.

 

Credit foto: Shutterstock