Îţi prezentăm cele mai bune alimente pe care le poţi lua cu tine în vacanță, astfel încât să ai asigurate câteva gustări hrănitoare. În stare naturală, conservate, dulci sau sărate, toate rezistă mai mult timp şi pot împăca diverse preferinţe.

Fructe – Te poţi bucura de o gustare revigorantă, dulce şi vitaminizantă dacă îţi iei cu tine câteva fructe. Piersici, caise, prune sau banane, toate sunt bune şi rezistă cel puţin o jumătate de zi. Dacă luăm în calcul merele ele pot fi păstrate şi până la două, trei zile.

Caşcaval felii – Se numără printre alimentele ideale când vrei să îţi faci un sandviş rapid. Feliuţele de caşcaval sunt bune la gust şi pot fi combinate foarte bine cu pâine crocantă şi legume.

Plicuri cu supă – Oriunde ai fi, poţi să ai la tine câteva plicuri cu supă instant. Pot fi preparate imediat, potolesc foamea, sunt uşor de transportat şi rezistă foarte bine în bagaj.

Brânză topită – Cubuleţele cu brânză topită sunt foarte practice, pentru că sunt ambalate individual şi rezistă mai mult timp la diferenţele de temperatură. De asemenea, îţi permit să alegi dintr-o gamă destul de variată (cu ciuperci, cu smântână, cu bucăţele de şuncă). Şi în aceeaşi categorie poate fi inclusă şi crema de brânză, simplă, cu smântână sau cu verdeaţă.

Conserve – Pateul de ficat, tonul, legumele sau carnea la conservă pot fi luate în calcul, dar nu trebuie ţinute zile în şir. E recomandat să fie mâncate destul de repede şi odată ce conserva a fost deschisă, conţinutul trebuie consumat.

Cereale – O pungă cu cereale integrale îţi asigură jumătate din micul dejun sănătos indiferent de destinaţia aleasă. Pot fi combinate cu lapte, iaurt sau cu ceai şi îţi dau porţia de energie de care ai nevoie dimineaţa, plus fibrele atât de importante pentru o digestie uşoară.

Batoane proteice – Atâta timp cât gustul lor se află între preferinţele tale, batoanele proteice sunt bune pentru o gustare dulce sau pentru a înlocui o masă. De regulă sunt indicate în dietele de slăbire, aşa că nu trebuie să-ţi faci griji în privinţa conţinutului caloric, dacă desigur nu mănânci fără măsură.

 

Geanta frigorifică, de mare ajutor

„Atunci când pleci la drum, ia-ţi cu tine o geantă frigorifică, este cel mai important obiect care îţi permite să transporţi alimente proaspete timp de multe ore, fără riscul de a se altera. Bazează-te pe fructe şi legume proaspete, pe seminţe şi batoane de cereale şi lasă conservele ca rezervă.”

Dr. Serban Damian poza nou mic

Dr. Șerban Damian, nutriționist sportiv acreditat CIO, Centrul Superfit.

Credit foto: Flickr.com