Sally O’Neil, o bloggeriță în vârstă de 31 de ani, a dus și ea acestă tendință la maximum, iar rezultatele nu au fost deloc cele scontate, dimpotrivă. Și-a făcut rău atât fizic, cât și psihic. La un moment dat trăia mâncând doar salată, avea doar 43 de kilograme și chiar a rămas fără menstruație.

Își dorea pătrățele pe abdomen

Dar iată cum a început totul. Sally, care are un blog ce se axează pe viața sănătoasă, alimentație și mișcare în principal, se săturase să își tot dorească să arate precum femeile din fotografii. Era o tânără frumoasă, în formă, fără kilograme în plus, însă voia să aibă celebrele pătrățele pe abdomen. Așa că a început să aibă mare grijă ce mănâncă și să petreacă două ore pe zi la sală, o oră întreagă făcând cardio.

Acum știe că multe dintre fotografiile pe care le vedea pe rețelele de socializare erau photoshopate sau că în spatele lor nu se află neapărat fericirea, ci mai degrabă nefericirea, obsesia, uneori chiar boala. Practic, ce-și dorea ea era o himeră, însă i-a luat multă vreme să înțeleagă asta.

”Ceea ce estetic frumos și ceea ce este frumos din punct de vedere biologic sunt două lucruri complet diferite”

 I-a luat multă vreme să înțeleagă că ”ceea ce estetic frumos și ceea ce este frumos din punct de vedere biologic sunt două lucruri complet diferite”.

 Odată pornită pe acest drum, al exercițiului dus la extrem și restricțiilor alimentare, își aminteșe că se simțea ușoară, plină de energie și mândră. Dar asta nu a ținut decât câteva luni. A simțit nevoia să facă mai mult, pentru a obține rezultate și mai bune. Aproape că a renunțat la carbohidrați. Dacă până atunci promova beneficiile oferite de consumul de orez brun și cartofi dulci, a ajuns să se teamă să mai consume aceste alimente.

Ajunsese să mănânce dimineața 30 de grame de ovăz cu apă și o mână de afine cu scorțișoară, la prânz un ou fiert și sparanghel, iar seara, la cină, paste fierte cu sos de soia, poate și puțină carne de pui. În ceea ce privește lichidele, în meniu erau doar ceaiul verde și apa.

Iar porțiile au devenit din ce în ce mai mici. La fel și talia ei. ”Simțeam că am putere asupra corpului meu, că puteam să-l modific așa cum îmi doream și că aveam să obțin abdomenul mult-visat”, își amintește tânăra. Iar mușchii abdominali începeau să apară deja, iar Sally simțea că începe să semene cu femeile din reviste sau cele de pe Instagram.

Sănătatea psihică a fost afectată

În realitate, însă, se întâmplau și alte lucruri. Ajunsese la 43 de kilograme, trăia mâncând doar salată la un moment dat, iar menstruația îi dispăruse. ”Puteam să merg unde doream, dar păream a nimănui, mă simțeam abătută, deprimată. Tot timpul, fără excepție!”, mai spune Sally.

Ajunsese în situația de a refuza să mai mănânce în afara casei (unde nu putea controla porțiile și ingredientele), trăia cu 800 de calorii pe zi, din care ardea 600 prin sport, zilnic. ”În esență, corpul meu avea un deficit de 800 de calorii pe zi și începuse să-și piardă funcțiile esențiale”, își amintește Sally. Ajunsese anorexică, fapt certificat de un medic.

obsesie imagineSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Sally nu înțelegea ce se întâmplă. Era sănătoasă, în formă, mânca doar ce trebuie. Și totuși…

I-a luat 12 luni să-și vindece relația cu mâncarea, timp în care a apelat inclusiv la terapie pentru a-și schimba atitudinea față de aceasta. Lucrurile s-au schimbat de atunci, dar bloggerița recunoaște că are momentele ei proaste, când, din senin, e tristă că nu are abdomenul la care a visat atât. Dar acestea trec.

”Încă vreau să am un corp perfect modelat și puternic. Dar nu mai sunt gata să fac sacrificiile necesare ca să ajung acolo. Am făcut alegerea de a avea un creier sănătos (o stare psihică bună – n. red.) și corpul care vine la pachet cu aceasta, indiferent de felul în care arată el”, declară acum Sally. În cazul ei, o prezență minionă, delicată, asta înseamnă 51 de kilograme și delicii dulci din când în când. A ajuns să gândească faptul că ”a-ți modifica forma corpului nu e calea către fericire”.

Foto> Instagram

Vezi și Această femeie slăbit aproape 70 de kilograme cu doar trei sfaturi de la un nutriționist. Iată care sunt!

Citește și: