Cu o compoziție extrem de bogată în substanțe active, precum vitaminele A, B, C, săruri minerale și elemente ca fier, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, sodiu sau caroten, morcovii sunt legume care nu ar trebui să lipsească de la nicio masă. Mineralele sunt reprezentate în primul rînd de calciul organic, o resursă prețioasă pentru oase și dinți. Protejând celulele corpului de acțiunea novică a radicalilor liberi, substanțele conținute de morcovi încetinesc procesul de îmbătrânire. Sunt recomandați și în caz de anemii, pentru că au proprietatea de a fortifica sistemul imunitar. Despre morcovi se știe și că ajută la menținerea sănătății ochilor, mai ales la îmbunătățirea vederii pe timp de noapte.

Vitamina A arde grăsimile

Culoarea portocalie a morcovilor este dată de betacaroten. Acesta este absorbit de organism și se transformă în vitamina A, excelentă pentru piele și ochi. De asemenea, prin acțiunea sa, vitamina A declanșează o reacție de eliminare a depozitelor de grăsime din organism. Morcovii sunt soluția ideală împotriva foamei, pentru că neutralizează acizii gastrici care fac foamea să fie insuportabilă și nici nu îngrașă.

Nu uita!

  • Morcovii sunt ușor de digerat și eliberează excesul de colesterol.
  • Sucul de morcovi este benefic pentru ficat, deoarece ajută la eliminarea toxinelor.

Credit foto: Flickr.com