Încă din antichitate se cunosc calitățile de excepție ale acestui aliment miraculos. Grecii spuneau despre miere că este un dar al zeilor, adunat de către albine din roua de pe flori.

Mierea de albine reprezintă o sursă naturală de energie și substanțe nutritive pentru organism. Ea este asimilată foarte ușor daorită conținutului de microelemente, care este similar sângelui uman. În compoziția mierii se găsesc vitaminele B1, B2. B6, B12, compuși aromatici, acizi organici (lactic, citric) și compuși ai azotului.

Previne obezitatea

Dacă te-ai decis să urmezi o dietă, află că două linguri de miere cu puțină apă luate pe stomacul gol îți accelerează procesul pierderii în greutate. În plus diminuează în mod considerabil stresul curei de înfometare. Pe termen lung, înlocuirea zahărului cu miere te va ajuta să ai parte de o greutate corporală echilibrată.

Mierea, mai sănătoasă decât zahărul

Mult timp s-a crezut că mierea de albine și zahărul sunt produse alimentare asemănătoare, ambele având rolul de îndulcitor. În realitate, cele două sunte extrem de diferite. Spre deosebire de zahăr, mierea are un conținut ridicat de substanțe cu efect pozitiv asupra organismului. Unele dintre acestea, cum ar fi hormonii de creștere sau enzimele, au o mare complexitate, neputând fi reproduse în laborator. O altă diferență între ele constă în faptul că mierea este un produs natural, care poate fi consumat în cantități mari fără să-ți producă tulburări de sănătate, în timp ce zahărul, pe termen lung afectează organismul. De când mierea a fost înlocuită cu zahărul, frecvența cariilor dentare a crescut de patruzeci de ori, iar cea a diabetului de o sută de ori.

Credit foto: Flickr.com