Mărul este bogat în antioxidanți, flavonoide, fibre, vitamine, minerale. Ele mai conțin pectina (scade glucoza din sânge, stabilizează tensiunea, inamic al colesterolului rău), boron (ajută la sănătatea oaselor), quercentina (un flavonoid, un nutrient ce luptă împotriva radicalilor liberi și îmbunătățesc sănătatea pielii), vitamina C (îmbunătățește sistemul imunitar) și fitonutrienți (vitamina A, E, betacaroten).
Mărul ajută la slăbit
Bogat în fibre, mărul este excelent pentru persoanele care doresc să slăbească. Mai mult, îmbunătățesc digestia și ne mențin în formă. Consumat zilnic te face mai frumos, mai puternic.
Ține sub control nivelul de zahăr
Acest lucru se datorează tot fibrelor din compoziția sa. Mărul ajută la eliberarea treptată a zahărului în sânge și îl menține la un nivel optim.
Prieten al frumuseții
Mărul previne apariția prematură a ridurilor și, datorită procianidinei B, stimulează creșterea părului.
Scade riscul apariției de cancer mamar
Acest lucru a fost dovedit în urma unor cercetări recente potrivit cărora pericolul din bolile oncologice au scăzut cu 17% în cazul pacienților care au consumat 1 măr pe zi. Astfel, dacă mănânci 3 mere pe zi riscul se va diminua considerabil.
Antioxidant puternic
Mărul este bogat în ingrediente ce au capacitatea de a lupta și au influență asupra radicalilor liberi.
Dacă îți faci o obișnuință din a mânca un măr pe zi, atunci tu vei avea numai de câștigat. Pe lângă toate beneficiile enumerate am mai adăuga și faptul că îmbunătățește sistemul nervos, curăță dinții și previne apariția cariilor, are puține calorii și îți oferă o viață sănătoasă.
În lume există peste 7.500 de soiuri de mere, iar în România există aproape 60 de soiuri de mere recunoscute oficial.
Sursă Foto Flickr.com