Odată cu trecerea anotimpului cald începe lupta organismului cu riscul de îmbolnăviri cauzate de diferențele de temperatură, cu zilele mai ploioase și vântul mai puternic. Fructele și legumele îți pot fi aliat de nădejde.

Toamna ne oferă resurse extraordinare pentru creșterea imunității și pregătirea scutului în fața schimbărilor vremii. Bucură-te de gustul și de beneficiile pe care le au legumele și fructele de sezon bogate în rezerve de vitamine și de minerale. Acestea sunt eficiente pentru vitalitatea organismului, pentru o bună stare psihică și pentru un corp frumos.

  • Merele au efect depurativ pentru sânge (scade colesterolul), este tonic pentru nervi și mușchi, prevenind instalarea infecțiilor intestinale, bronșice, reumatismale.
  • Prunele au efect decongestionant pentru ficat și este stimulent al funcțiilor nervoase.

  • Strugurii conțin unul dintre cei mai eficienți antioxidanți recunoscuți la momentul actual, flavonoidele, care luptă împotriva radicalilor liberi, încetinesc îmbătrânirea celulelor și stimulează imunitatea organismului. Totodată, strugurii conțin potasiu și au valoare energetică importantă.

  • Nucile asigură un aport de grăsimi nesaturate, minerale, vitamina E, sulf și arginină, menținând arterele flexibile și inima într-o stare bună de funcționare.
  • Varza și ardeiul ocupă primele locuri în topul legumelor care conțin vitamina C. Pentru a obține doza zilnică de vitamina C este suficient un ardei gras proaspăt sau 200 de grame de varză proaspată.

 

Credit foto: Flickr.com