Necesarul de apă al organismului tău se poate dubla în perioadele calde, aşa că în afară de consumul unor cantităţi crescute de apă te poți orienta spre fructele bogate în apă, care te ajută să îți reglezi echilibrul hidric şi să îți asiguri necesarul de minerale şi de vitamine.

Cireşele, cu multe beneficii asupra sănătăţii, îți asigură un aport hidric moderat, dar fac parte dintre vedetele incontestabile ale sezonului cald. ”Cerceii roşii” conţin şi zinc, potasiu, fier, magneziu, cupru, dar şi melatonină, un antioxidant important.

Căpşunele sunt unele dintre cele mai gustoase fructe ale verii şi ai toate motivele să le consumi. Conțin vitamine, au puțin zahăr şi hidratează organismul.

Pepenele roşu are un conţinut de apă de peste 90 la sută. În plus, acest fruct mai conţine calciu, magneziu, potasiu, sodiu şi vitamina C. Este perfect pentru zilele călduroase, pentru a-ţi revigora organismul. Atât pepenele roşu, cât şi cel galben reprezintă în egală măsură factori eficienţi de rehidratare, chiar dacă au un aport ceva mai crescut de zahăr.

Merele sunt gustoase, răcoritoare şi pot fi mâncate oricând pentru că sunt rezistente și în pachețelul de drum. Consumul lor constant contribuie la diminuarea nivelului de colesterol rău, ajută la scăderea kilogramelor nedorite şi previn bolile cardiovasculare. Merele verzi au mai puţin zahăr decât cele roşii.

Lămâile adăugate în apă, aduc aport de vitamina C şi de enzime citrice. Iar dacă bei limonada la temperatura camerei și nu rece, organismul tău nu va mai consuma energie reglând-o cu cea a corpului.

Fructele de pădure (fragii, murele, coacăzele, zmeura) au un mare avantaj. Nu conţin mult zahăr şi aduc în organism cantităţi însemnate de antioxidanţi, aşa ca sunt printre favoritele sezonului. Pot fi incluse în aproape orice tip de dietă, chiar şi în cele cu un aport scăzut de carbohidraţi.

 

Credit foto: Shutterstock