Goji au efect anti-îmbătrânire

Fructul goji are un puternic efect antioxidant și cuprinde toate elementele necesare organismului uman. Conţine de 500 de ori mai multă vitamina C decât portocalele, mai mult betacaroten decât morcovii, mai mult fier decât o friptură, este bogat în vitamina B, minerale, aminoacizi şi uleiuri esenţiale. Aceste fructe provin din Tibet, iar localnicii le consumă uscate sau sub formă de suc, ceai, dar şi ca ingrediente în mâncăruri. S-a dovedit statistic că în acea regiune numărul persoanelor cu vârsta de peste 100 de ani este de 16 de ori mai mare decât în orice altă zonă a lumii.

O linguriţă de fructe de goji mâncate pe stomacul gol dau energie, ajută tranzitul intestinal, reglează nivelul zahărului din sânge şi ajută la slăbit. De asemenea, aceste fructe îmbunătăţesc sistemul imunitar şi cardio-vascular, memoria, combat stresul, anxietatea, iar o cană cu ceai ajută funcţia sexuală şi reglează sistemul hormonal.

Credit foto: Flickr

Noni

Noni, fructul vieţii

În multe culturi din Asia, noni se bucură de o mare popularitate, fiind supranumit şi ”fructul vieţii” sau ”fructul zeilor”. La indieni, planta de noni era considerată sfântă, fiind amintită ca ”Ashyuka” (n.r: viaţă lungă). Gustul este unul iute-acrisor, deci deosebit faţă de majoritatea fructelor, însă şi compoziţia siropului său este aparte. Mai exact, este foarte bogat în substanţe biologice active care nu se găsesc în alte legume sau fructe. Consumate în mod constant, fructele de noni ajută la scăderea hipertensiunii. În plus, au efect antialergic şi antibacterian, întăresc sistemul imunitar, reglează somnul, cresc rezistenţa la stres şi îmbunătăţesc starea generală fizică şi psihică.

Credit foto: Flickr

Pomelo

Pomelo, complex terapeutic

Este cel mai mare fruct dintre citrice şi are gustul ca al unui grapefruit dulce. Pomelo este apreciat ca fiind un adevărat complex natural, datorită conţinutului său de provitamina A, vitaminele B1, B2, B3, B5, B9, C, acid folic, acizi organici, proteine, minerale (calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu şi fier). Un sfert de pomelo, deci aproximativ 150g, are 60 de calorii şi asigură necesarul zilnic de vitamina C.

Acest fruct are efect antioxidant, reprezintă un stimulator digestiv ideal, ajută la tratarea obezităţii şi poate fi consumat în cazurile de răceală şi gripă. De asemenea, reglează nivelul colesterolului şi ajută aparatul circulator.