Iată ce se întâmplă în corpul tău atunci când renunți la sucurile acidulate!

Inima îți va mulțumi

Renunțând la sucurile acidulate, nu numai că faci un bine siluetei, dar și inimii tale. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Harvard a scos la iveală că riscul de boli de inimă crește cu 20% în cazul consumatorilor de băuturi răcoritoare carbogazoase. Dacă renunți la acest obicei nociv, nivelul tensiunii arteriale se va regla, iar inima ta va avea numai de câștigat.

Vei fi mai productivă

Multe persoane consumă sucuri acidulate îndulcite atunci când se simt obosite, dar zahărul din astfel de băuturi nu face decât să crească foarte mult nivelul glicemiei, deci îți va oferi energie pe termen scurt, urmând ca, la scurtă vreme, aceasta să scadă drastic și, implicit, starea de oboseală să revină, poate chiar mai acut. Un studiu a relevat că consumul de sucuri poate duce, în timp, la probleme de memorie și de învățare. Așadar, atunci când nu consumi astfel de băuturi, ci apă, mintea ta va fi mai limpede și vei îndeplini cu succes sarcinile de serviciu, ca urmare a glicemiei menținute în limitele normale.

Dinți mai albi, mai sănătoși

Sucurile acidulate distrug smalțul dinților și colorează suprafața acestora. Studiile arată că un consum exagerat de băuturi carbogazoase (2 litri/zi) poate avea același efect asupra danturii precum în cazul unei persoane dependente de droguri. Acidul citric din sucuri distruge smalțul dinților și favorizează astfel instalarea eroziunii dentare, care predispune la îngălbenirea dinților și apariția cariilor. Ferindu-te de astfel de băuturi, vei reuși să ai dinți mai albi, sănătoși și rezistenți.

Previi afecțiunile vezicii urinare

Sucurile au un puternic efect diuretic, iar asta te poate expune unui risc crescut de infecții ale vezicii urinare. Renunță la sucuri și consumă, în schimb, multă apă sau sucuri naturale fără zahăr adăugat, care hidratează din belșug și mențin sănătatea tractului urinar.

Oase puternice, rinichi sănătoși

Riscul de a face osteoroporoză este mult mai mic dacă eviți să bei sucuri acidulate, datorită faptului că vitaminele și mineralele din alimente sunt asimilate eficient. Potrivit unui studiu recent, s-a descoperit că limitarea consumului de băuturi răcoritoare scade și riscul de afecțiuni renale sau hepatice, precum și pe cel de diabet sau alte boli cronice.

Vei slăbi mai repede

Una dintre cele mai eficiente metode de a pierde câteva kilograme este să renunți la băuturile dulci acidulate. Sucurile conțin zero substanțe nutritive, dar zahărul este adăugat din belșug, iar caloriile sunt de ordinul sutelor și se vor observa pe cântar. Înlocuiește sucurile cu apă și vei observa în scurt timp că hainele îți vor fi din ce în ce mai largi.