Practicată de secole în întreaga lume, inclusiv în metodele de medicină ayurvedică și chineză, detoxifierea presupune odihnă, curățarea organismului de toxine din interior spre exterior și hrănirea corespunzătoare. Prin eliminarea toxinelor, apoi prin hrănirea corpului cu nutrienți sănătoși, detoxifierea previne apariția a diverse afecțiuni și întărește capacitatea naturală a organismului de a menține sănătatea în parametri optimi.

Metode de detoxifiere a organismului

Cresterea aportului de fibre. Consumul de fibre alimentare naturale reprezintă o metodă de detoxifiere și curățare intestinală. Acestea stimulează tranzitul și asigură o bună eliminare a deșeurilor prin colon.
Consumul de alimente sănătoase, integrale și proaspete. În curele de detoxifiere, se recomandă eliminarea din dietă a alimentelor de tip fast-food și a celor prelucrate. Acestea trebuie înlocuite cu produse alimentare organice, naturale și proaspete. Umpleți frigiderul cu fructe și legume, iar în cămară ar fi indicat să ai nuci, semințe și cereale integrale.
Relaxarea. Detoxifierea nu implică doar consumul de alimente sănătoase. Poți apela și la alte metode și obiceiuri pozitive. Nopțile cu odihnă sunt esențiale pentru a restabili echilibrul din organism. De aceea, încearcă să faci tot posibilul pentru a te bucura de un somn de calitate.
Activitatea fizică. Pentru a te menține în formă, alcătuiește-ți un program de exerciții fizice pe care să le realizezi în mod gradat și constant și care să implice efortul principalelor grupe de mușchi. Acestea mobilizează celulele implicate în apărarea organismului și înlătură stresul, iar presiunea exercitată de mușchi asupra vaselor limfatice ajută la drenarea toxinelor.
Consumul de suplimente alimentare. Acestea accelerează tranzitul intestinal fără să creeze dezechilibre. Alege suplimente alimentare care ajută la o mai bună asimilare a vitaminelor și a mineralelor, reduc absorbția grăsimilor și a nivelului de colesterol LDL, fiind recomandate în dietele de slăbire și pentru creșterea imunității.

Credit foto: PR