Drojdia de bere este un aliment aproape complet, extrem de eficient. Are o combinaţie excelentă de substanţe nutritive, care sunt uşor asimilate de organism. În conţinutul drojdiei sunt incluse proteine uşor digerabile, toţi acizii aminaţi indispensabili vieţii, o cantitate ridicată de gluten, săruri minerale esenţiale, oligoelemente şi o multitudine de vitamine, printre care întregul grupul de vitamine B.

Procurarea drojdiei de bere nu este deloc dificilă, ea fiind disponibilă în magazinele naturiste. Pentru consum şi efecte terapeutice, se ia la fiecare masă, amestecată cu legume sau în supă (1-2 linguri). În cazul copiilor, drojdia este foarte importantă pentru stimularea proceselor de creştere şi pentru o dezvoltare psihică armonioasă. Doza pentru copiii între 4 şi 8 ani este de o treime din cea pentru adulţi, respectiv, o jumătate, pentru cei cu vârsta cuprinsă între 8 şi 14 ani.

Izvor de vitamine

B1 – eficientă în combaterea tulburărilor digestive, cardiace, pentru tratarea depresiilor şi a oboselii.
B2 – combate eczemele şi îmbătrânirea pielii.
B3 – echilibrează sistemul nervos.
B5 – măreşte rezistenţa la infecţii şi este un remediu antistres.
B7 – elimină colesterolul şi previne căderea părului.
B8 – reglează metabolismul, proteinele şi grăsimile din organism.
B9 – contribuie la menţinerea echilibrului hormonal şi are efect antianemic.
B12 – măreşte puterea de concentrare şi menţine echilibrul hormonal.
B15 – este un remediu împotriva îmbătrânirii şi ajută la dezintoxifierea ficatului.
K – este un factor esenţial în procesul de fixare a calciului şi intervine în procesul de coagulare a sângelui.
E – măreşte rezistenţa la infecţii şi intervine în buna funcţionare a ţesuturilor şi organelor. 

Te ajută să slăbești

Dacă nu eşti mulţumită de greutatea pe care o ai, consumă între mese două-trei linguriţe de drojdie de bere uscată, pe care o dizolvi în apă. Vei slăbi fără efort şi, mai ales, fără ca organismul tău să sufere.

Întărește imunitatea organismului

Dacă vrei să îţi întăreşti sistemul imunitar, pune într-o cupă două linguriţe de drojdie de bere şi, deasupra, o cantitate egală de miere. Lasă să stea 10 minute, apoi amestecă bine. Mănâncă înainte de mese, dimineaţa si seara, timp de 4 zile pe lună.

Combate anemia

Dacă vrei să combaţi anemia, pune într-un vas de sticlă jumătate de litru lapte dulce, 4 linguri de drojdie de bere proaspătă, o ceaşcă de lapte praf degresat şi o lingură de miere. Amestecă până se dizolvă mierea şi mai adaugă jumătate de litru de lapte. Bea câte o cană între mesele principale şi una seara, înainte de culcare. Urmează tratamentul timp de 10 zile, apoi ia o pauză de 10 zile după care reia cura. Cantitatea menţionată îţi ajunge pentru două zile.

Aliment medicament

Drojdia este recomandată și în multe afecţiuni neurologice, neuromusculare, intestinale, în calmarea stărilor nervoase cauzate de alcoolism, reglează nivelul colesterolului, aduce la valori normale tensiunea şi favorizează activitatea miocardului. Totodată, este un remediu excelent pentru sportivi, cărora le măreşte rezistenţa la oboseală, uşurează procesul de eliminare a toxinelor şi protejează ficatul.

Ştiai că…

… încă din Antichitate, babilonienii, egiptenii şi celţii foloseau drojdia pentru prepararea băuturilor alcoolizate, dar şi pentru acţiunea ei benefică asupra pielii?

… drojdia era recomandată ca remediu şi de celebrul medic grec Hippocrate, datorită acţiunii sale diuretice?

Credit foto: 123rf.com