Dovleacul este un produs care ar trebui să lipsească din alimentația ta. El face parte din categoria allimentelor ușoare, care pot fi consumate la orice oră din zi.

Proprietățile dovleacului

Pe timpul iernii, dovleacul este o adevărată sursă de vitamine. Astfel, 100 g de pulpă de dovleac asigură aproximativ 71% din necesarul zilnic de vitamina A. Totodată, el conține și un număr scăzut de calorii: un dovleac de dimensiuni medii are doar 40 de calorii. În plus, pe lângă cantitatea mare de vitamina A, dovleacul mai conține și importante cantități de potasiu (bun pentru funcționarea circulației sanguine și pentru rinichi), de mangan, de cupru și de vitamine precum vitamina B1 (care ajută la buna funcționare a sistemului nervos), B6, B5 ((care ajută la asimilarea substanțelor nutritive) și B3. Dovleacul este de asemenea și o sursă ideală de minerale și aminoaccizi, toate necesare pentru organism.

Dovleacul are puține grăsimi saturate

Persoanele cu probleme cardiovasculare sau cu nivelul colesterolului ridicat pot consuma dovleac datorită conținutului scăzut de grăsimi saturate. Și pentru că este sățios și are puține calorii, dovleacul este un aliment eficient în lupta împotriva kilogramelor. El este recunoscut pentru aportul crescut de fibre care îmbunătățesc condiția fizică și care controlează greutatea.

Credit foto: 123rf.com