Suferind de depresie, Joanne, mama unui copil de 11 ani și a unuia de 9, s-a neglijat mulți ani. Nu avea un stil de viață activ, așa că în scurtă vreme a luat în greutate.

”Eram conștientă de felul în care arăta corpul meu. Uram faptul că nu eram în formă și știam că alimentația mea este cea care cauzează probleme”, mărturisește ea.

”Eram, probabil, cel mai mare critic al meu. Mă săturasem să mă simt deprimată”, mai spune ea.

Postul intermitent face minuni

Transformarea unei prietene a fost cea care a readus-o la realitate. Slăbise 10 kilograme de când nu se mai văzuseră și arăta senzațional. ”Am gândit că dacă ea poate să o facă, și eu pot. M-a încurajat să deschid un cont de Instagram și să urmăresc persoane care m-ar putea motiva”, declară Joanne. Și de aici a început totul.

A pornit de la 62 de kilograme și a ajuns la 56 cu ajutorul postului intermitent, o dietă care îți permite să iei toate mesele zilei într-o fereastră de numai 8 ore. Astfel, nu mai apare nevoia de dulce, iar organismul e forțat să folosească grăsimea, pe care o convertește în energie.

Dacă scăderea în greutate nu e mare, transformarea e însă de la cer la pământ. Grăsimea de pe burtă pur și simplu s-a topit.

slabit cu dieta intermitentaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Practic, nici nu e vorba despre o dietă, ci de un stil de viață care dă rezultate garantat, spune Joanne. Ea mănâncă în intervalul orar 12 – 20, însă la fel de bine orele ar putea fi altele. Contează doar ca principiul – fereastra de 8 ore – să fie respectat.

Joanne nu ține dietă, nu-și numără caloriile, dar încearcă să mănânce cât se poate de ”curat”. ”Cred că mâncarea e medicament”, spune ea.

”Motivul pentru care funcționează atât de bine pentru mine e acela că mă face să nu mă mai gândesc la mâncare 24/7, elimină nevoia de dulce, care e slăbiciunea mea, și îmi forțează organismul să folosească grăsimea, pentru energie. Și are multe alte beneficii în afară de scăderea în greutate”, mai spune femeia.

Iar contul de Instagram al mămicii (@joseeksabs) a ajuns să fie urmărit de peste 100.000 de persoane, ceea ce înseamnă că mulți îi împărtășesc părerile.

Sigur, dieta singură nu i-ar fi sculptat și mușchii abdominali. Aici a ajutat sportul. Joanne ridică greutăți, la sală, de cinci ori pe săptămână, în ședințe de câte 30 – 40 de minute. În plus, face plimbări o dată sau de două ori pe săptămână.

Și actrița Viola Davis ține aceeași dietă. La fel a procedat și Hugh Jackman când se pregătea pentru rolul din ”Wolverine”.

Foto: Instagram

Citește și: