Oamenii tind să mănânce aceeași cantitate de alimente în fiecare zi, indiferent de numărul de calorii pe care le ingeră.

Deoarece unele alimente oferă mai puțină energie decât altele, adică au mai puține calorii pe gram, veți consuma mai puține calorii fără a consuma mai puține alimente.

Alimentele cu densitate scăzută, care au un conținut scăzut de calorii, dar cu volum mare, vă ajută să vă simțiți plin3 și mulțumite în timp ce scăpați de kilograme.

Fructele și legumele sunt ideale, deoarece te vor sătura fără să-ți dea prea multe calorii.

Dieta DASH, cea mai bună dietă de slăbit în 2018. De ce o recomandă specialiștii

Dieta volumetrică te ajută să slăbești până la 1 kilogram pe săptămână

Dieta volumetrică are în spate 20 de ani de studii și poate deveni un stil de viață sănătos.

Creată de profesorul de nutriție de la Penn State, Barbara Rolls, dieta volumetrică este mai mult o abordare a consumului decât o dietă structurată.

Cu dieta volumetrică ca ghid, veți învăța să descifrați densitatea energetică a hranei, să reduceți densitatea energetică a meselor și să faceți alegeri care să combată foamea.

Înainte de a slăbi, trebuie să-ți pui aceste 5 întrebări importante

Dieta volumetrică – alimentele sunt împărțite în patru grupe

Categoria unu (densitate foarte scăzută) include fructe și legume proaspete, lapte fără grăsimi și supă pe bază de bulion.

Alimentele pot fi consumate oricând și oricât.

Categoria a doua (cu densitate scăzută) include fructe și legume amidon, cereale, cereale pentru micul dejun, carne slabă, leguminoase și mâncăruri mixte cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi chili și spaghete.

Alimentele categoriei a doua vor fi consumate în porții rezonabile.

Categoria a treia (densitate medie) include carne, brânză, pizza, cartofi prăjiți, salată, pâine, covrigi, înghețată și prăjituri.

Alimentele categoriei a treia se vor consuma în porții mici.

Categoria patru (înaltă densitate) include biscuiți, chipsuri, bomboane de ciocolată, biscuiți, nuci, unt și ulei.

Aceste alimente vor fi consumate în cantitate cât mai redusă și cât mai rar posibil.

Ceaiul de păpădie te ajută să slăbești. Află despre beneficiile sale

Va fi mai greu la categoriile unu și doi, urmăriți dimensiunile porțiilor la categoria trei și mențineți opțiunile categoriei patru la un nivel minim.

În fiecare zi, veți mânca micul dejun, prânzul, cina, câteva gustări și desert. Cina se va lua înainte de ora 19, pe cât posibil.

Exact cât de strict respectați dieta depinde de voi. Dacă există determinare, puteți slăbi chiar peste 1 kilogram pe săptămână.

Dieta volumetrică și alimentele bogate în apă

Alimentele bogate în apă joacă un rol important în dietă, deoarece apa mărește greutatea alimentelor fără a le împacheta în calorii suplimentare.

Supa (80-95% apă), fructele și legumele (80-95% apă), iaurtul (75% apă), pastele (65% apă).

Dacă consumați mai multe alimente într-o zi, va trebui să reduceți cantitatea lor în alta. Fără un compromis culinar, nu se poate.

Chiar dacă dieta volumetrică vă va ajuta să slăbiți, nu excludeți din programul zilnic cel puțin 30 de minute de exerciții fizice, chiar și sub forma unei plimbări în natură.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto